1 Ocak 2011 Cumartesi

YILBAŞI MASASI




yeni yıl menümüz:

* hindi
* kıymalı börek (karnıyarık)
* peynirli börek
* köfte
* rus salatası
* kereviz salatası
* havuç tarama
* kayakoruğu turşusu
* yeşil salata ( masa kalabalık olunca yemek esnasında servis yapıldı)

TATLILAR
* truff
* muhallebili kadayıf
*çam ağacı
* domino kurabiye








normalde hindiyi doldurup fırında pişirmek isterdim ama en az 6-7 saat fırında güzelce pişirmek gerekir...benimde o kadar vaktim olmadığı ve işi riske atmamam gerektiği için önce biraz haşlayıp, pilavınıda yine hindi suyuyla pişirdiğim için garanti bir lezzet oluyor.  kızaran hindiyi servis yaparken, içinin pilavına ulasana dek zaman geçiyor.....ama biraz üstten etinden birazda artan pilavdan servi yaparak bekleme süresini azaltmış oluyorum.....tavsiye ederim...




İÇ PİLAV






MİSKET KÖFTE
milföy hamurundan kurabiye kalıpları ile kestiğim hamurları fırınlayıp, kürdanla misket köftelerin üzerine kondurdum....:)))




PEYNİRLİ BÖREK



KIYMALI KARNIYARIK BÖREK




HAVUÇ TARAMA



RUS SALATASI






DOMİNO KURABİYE

domino kurabiye ve truff un tarifini daha önce vermiştim... tek fark truff larıma biraz kestane ve badem 
ekledim...




ÇAM AĞAÇLARI 

blogları gezerken birkaç arkadaşta görüp ilgimi çeken bir tarifti....tek isim vermek yanlış olur diye isim veremeyeceğim..ama ne yalan söyleyim  görüntü güzeldi, lezzette güzeldi ama sanırım benim damak tadıma uymadı...:)))



KADAYIFLI MUHALLEBİ

3 yorum:

  1. yılbaşı sofranız çok güzel olmuş ellerinize sağlık.nice mutlu yıllara.

    YanıtlaSil
  2. güzel fikiriler verebildiysem ne ala....birbirimizden öğreneceğimiz güzel şeyler var....hoşgeldiniz...

    YanıtlaSil
  3. bize her gün yılbaşı canım.

    YanıtlaSil