Her yörenin kendine özgü bir tarifi var tahmin ediyorum. Bizim yörenin düğün çorbasının tarifini sunuyorum, afiyet olsun..
DÜĞÜN ÇORBASI
malzeme:
* 1 su bardağı haşlanmış nohut
* 3 / 4 su bardağı pirinç
* 200 gr kıyma veya 1 su bardağı haşlanıp didilmiş tavuk
* yarım yemek kaşığı domates salçası
* 1 kaşık toz biber
* nane
* tuz
* limon
yapılışı:
* Sıvı yağda kıyma veya tavuk iyice pişirilir
* Salça ve toz biber konup kavrulur
* Yıkanan pirinç, haşlanmış nohut (genellikle pilav ve çorbalar için buzlukta haşlanmış nohut bulundururum, pek çok arkadaşında pratik olsun diye böyle yaptığını düşünerek nohutu direk haşlanmış yazdım, mecbur kalmadıkça konserve tavsiye etmem)
* 1-.1.5 lt su ve tuz eklenir (kıvam ve su oranı isteğe göre ayarlanabilir)
* kaynamaya başlayan suya nane ve biraz limon suyu eklenir.
AFİYET OLSUN
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder