malzeme:
* 3 kaşık yağ
* 3 kaşık un
* 1 su bardağı bezelye
* 3 kaşık un
* 1 su bardağı bezelye
* 2 orta boy patates
* 2 orta boy havuç
* 200 ml krema
* 1.5 su bardağı süt
* 2 bardak su
* toz biber
* 2 orta boy havuç
* 200 ml krema
* 1.5 su bardağı süt
* 2 bardak su
* toz biber
yapılışı:
* Önce bir tencerede bezelye, küçük küp küp doğranmış patates ve havuçlar haşlanır, süzülür* 3 kaşık yağ, 3 kaşık unla kavrulur
* sürekli karıştırıp, renk koyulaşmadan önce yavaş yavaş süt ilave edilip topaklanmadan boza kıvamı elde edilmeye çalışılır
* Eğer topaklanırsa önce blenderle bir tür karıştırmak iyi olur
* Arzu edilen kıvama göre su ve krema eklenir
* Haşladığımız sebzelerde kremalı karışımıza aktarılıp bir güzel kaynatılır
* Ben üzerine birazcık acı toz biberle servis yaptım, arzu eden yağ, biber ve dereotuyla da servis yapabilir.
AFİYET OLSUN
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder