12 Ocak 2011 Çarşamba

kadayıflı muhallebi




malzeme:
* 300 gr kadayıf
* 2 kaşık margarin
* 3-4 kaşık toz şeker
* 1 su bardağı ceviz yada badem
* 1 paket sakızlı muhallebi...:))
* yarım litre süt
* 1 paket krem şanti


yapılışı:
* kadayıflar dolaba konur ve çıkarılıp elle ufalanırki kavurmak kolay olsun
* ufalanan kadayıf , sıvı yağ ve şeker kavrulur( kadayıflar pembeleşene kadar)
* kadayıf harcımızın yarısı borcama serilir
* 1 paket sakızlı muhallebi pişirilir sogutulur
* 1 paket krem şanti ile çırpılıp kadayıf harcının üzerine dökülür
* sakızlı muhallebimizin üzerine kalan kadayıf harcı dökülür

* eğer kadayıflar çıtır çıtır seviyorsanız aynı gün pişirmenizi tavsiye ederim.



tatlılarım sofradan önce hazır olduğu için resimlerini çekeyimde haır olsun diye gün ışığından faydalandım....ne kadar önemliymiş gün ışığı...


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder