gündüz ve güzel, aydınlık bir çekim....))
malzeme:
* 300 gr kıyma
* 2 patlıcan
* 3 yufka
* 1 yumurta
* 1 bardak süt
* 1/2 çay bardağı sıvı yağ
yapılışı:
* biraz sıvıyağda kıyma kavrulur
* alacalı soyulan patlıcanlar minik küpler halinde doğranıp 15-20 dk tuzlu suda bekletilir
* kavrulan kıymaya, suyu süzülen patlıcanlar ilave edilip kavrulur
* tuz, karabiber ve toz biber ilave edilip altı kapatılır.
* yufkamızı ortadan ikiye kesip, 3 cm kalınlığında şeritler kesilir
* yumurta, süt ve sıvı yağdan oluşturulan harçtan sürülüp, patlıcanlı içten konur ve muska şeklinde sarılır.
* üzerini çörek otu ile süsleyip fırında 40 dk pişirilir
AFİYET OLSUN
Merhaba canım:) Benide börek kokusu çekti... Yemek yerine çayın yarenlerini çok severim... Ellerinize sağlık börek nefis olmuş... Sizi izlmeye aldım daha sık görüşmek için sizde beni izlemeye alırsanız sevinirim. Yorum için teşekkürler... Sevgilerimle...
YanıtlaSilKöz patlıcanlı börek yaz sofralarımızın baş tacıdır,bol sarmısaklı.Ancak sizin tarifiniz de çok leziz doğrusu.Ellerinize sağlık.
YanıtlaSilpatlıcanlı börekler çok leziz oluyor eline sağlık canım
YanıtlaSilsevgiler..
güzel yemek tarifleriniz var.. elinize sağlık... bana da hitap ediyor hemen hepsii.. denenmeli.. teşekkürler.
YanıtlaSilellerine sağlık arkadaşım.nasıl lezzetli görünüyor.maharetli ellerine sağlık.seni izlemeye aldım sevgilerimle...
YanıtlaSilhmm lezzetli bir börek olmuş belli ki. bayılırım kıyma patlıcan kombinasyonuna. elinize sağlık. sevgiler.
YanıtlaSilhakikaten güzel bir çekim olmuş.tebrikler..
YanıtlaSilbörek nefis..ellerinize sağlık..