28 Ocak 2011 Cuma

muska börek ( patlıcanlı-kıymalı)

gündüz ve güzel, aydınlık bir çekim....))










malzeme:
* 300 gr kıyma
* 2 patlıcan
* 3 yufka
* 1 yumurta
* 1 bardak süt
* 1/2 çay bardağı sıvı yağ

yapılışı:
* biraz sıvıyağda kıyma kavrulur
* alacalı soyulan patlıcanlar minik küpler halinde doğranıp 15-20 dk tuzlu suda bekletilir
* kavrulan kıymaya, suyu süzülen patlıcanlar ilave edilip kavrulur
* tuz, karabiber ve toz biber ilave edilip altı kapatılır.
* yufkamızı ortadan ikiye kesip, 3 cm kalınlığında şeritler kesilir 
* yumurta, süt ve sıvı yağdan oluşturulan harçtan sürülüp, patlıcanlı içten konur ve muska şeklinde sarılır.
* üzerini çörek otu ile süsleyip fırında 40 dk pişirilir

AFİYET OLSUN

7 yorum:

  1. Merhaba canım:) Benide börek kokusu çekti... Yemek yerine çayın yarenlerini çok severim... Ellerinize sağlık börek nefis olmuş... Sizi izlmeye aldım daha sık görüşmek için sizde beni izlemeye alırsanız sevinirim. Yorum için teşekkürler... Sevgilerimle...

    YanıtlaSil
  2. Köz patlıcanlı börek yaz sofralarımızın baş tacıdır,bol sarmısaklı.Ancak sizin tarifiniz de çok leziz doğrusu.Ellerinize sağlık.

    YanıtlaSil
  3. patlıcanlı börekler çok leziz oluyor eline sağlık canım
    sevgiler..

    YanıtlaSil
  4. güzel yemek tarifleriniz var.. elinize sağlık... bana da hitap ediyor hemen hepsii.. denenmeli.. teşekkürler.

    YanıtlaSil
  5. ellerine sağlık arkadaşım.nasıl lezzetli görünüyor.maharetli ellerine sağlık.seni izlemeye aldım sevgilerimle...

    YanıtlaSil
  6. hmm lezzetli bir börek olmuş belli ki. bayılırım kıyma patlıcan kombinasyonuna. elinize sağlık. sevgiler.

    YanıtlaSil
  7. hakikaten güzel bir çekim olmuş.tebrikler..
    börek nefis..ellerinize sağlık..

    YanıtlaSil