11 Ocak 2011 Salı

şaraplı biftek

bifteğim ve mantarım vardı....ne yapılır dimi...bu sefer bir bardak şarapla pişirmek istedim....üstelikte ev şarabı denk geldi güzel oldu....

 malzeme:
* 2 kaşık tereyağ
* 4 parça iri biftek 
* 1 paket mantar
* 1 bardak şarap
* tuz, karabiber
* aslında 100 ml kremada yakışırdı ...sevenler için tavsiye...

yapılışı:
* eritilen tereyağında,  bifteklerin iki yüzü de istenilen ölçüde (az pişmiş, çok pişmiş) kızartılır ve bir tabağa alınır
* mantarlar doğranıp suyunu salıp çekene dek pişirilir
* tenceremizin tabanına biraz önce kızartılan biftekler üzerine mantarlar konur
* şarabımız da ilave edilip yaklaşık 40 dk pişirilir.
* indirmeye yakın, tuz, karabiber ilavesi yapılır







AFİYET OLSUN

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder