12 Ocak 2011 Çarşamba

kıymalı avunya


illa bir değişiklik, kendimden birşeyler katacağım tariflere.....avunyanın klasik ve bilinen halini yayınlamıştım.....belki bu denediğim şekilde yapan vardır ,...ama ben ilk defa denediğim için sizlerle paylaşmak istedim....


malzeme:
* 3 adet yufka
* kızartmalık yağ
* 300 gr kıyma
* tuz toz biber
*3 diş sarmısak
* 5-6 kaşık yoğurt
* tuz





yapılışı:
* yufkalar tam ortadan ikiye bölünüp, daire kısmından başlayıp sarılır ,mümkünse bir gece dolapta bekletilir

* sardığımız yufkadan 0.5 ile 1 cm arasında parçalar kesilir, kızgın yağda kızartılır

* üzerine ezdiğimiz sarmısakları  yoğurtla karıştırıp dökeriz
* kıymayı kavurup, kırmızı toz biberlede renklendirip en üste döküp afiyetle yenir





AFİYET OLSUN

2 yorum:

  1. Merhabalar mantınız çok güzel olmuş dediğiniz gibi benim yoğurtlu kebabıma biraz andırıyor.Ellerinize sağlık.Sevgilerimle.

    YanıtlaSil
  2. aslında mantık ortak dimi....hamur ( yufka, ekmek, makarna) sarmısaklı yoğurt ve kıyma.....aklın yolu bir diyorum bu durumlar için...:)))

    YanıtlaSil