12 Ocak 2011 Çarşamba

bulgur pilavı


 
malzeme:
* 6-7 kaşık sıvıyağ
* yarım su bardağı şehriye
* 2 su bardağı bulgur
* tuz, sıcak su


yapılışı:
* Şehriyelerimiz yağla kavrulur
* bulgurları koyup 3-4 dk kavurma işlemine devam edilir
* 4 bardak kaynatılmış su ilave edilip, tuzu konup altı kısılır
* suyunu çekene dek pişirip en az yarım saat dinlendirmek gerek
 
püf noktalara gelince
* et su tabletlere karşı değilseniz bir tane kullanmak, yada evde yapılacak etsuyu lezzet verir
* sıcak suyunu eklediğinizde pilava 1 küp şeker ve 2 damla limon eklerseniz hem parlak hem lezzetli oluyor
* aklıma son gelen öneride tereyağ (ben severim) en son altını kapatınca 1 kaşıkta olsa tereyağ mis gibi bir koku ve lezzet verir
 AFİYET OLSUN

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder