malzeme:
* 3 yeşil kabak* 1 bardak şeker
* 1 vanilya
* 2 paket sakızlı muhallebi
* 1.5 lt süt
yapılışı:
* kabaklar rendelenir ve hafifçe suyu sıkılır ve susuz şekilde tencereye alınır* şeker eklenir ve marmelat olana dek yaklaşık 10 dk pişirilir
* indirmeye yakın vanilya eklenir, soğumaya bırakılır
* 1 paket hazır sakızlı muhallebi süt ile pişirilir ve kablara yarım olacak şekilde dökülür, soğutulur
* soğuyan muhallebinin üzerine kabak marmeladımız eklenir
* 2.paket sakızlı muhallebimizde pişirilir ve yarım olan işlemimiz tamamlanır.
* fotoğraftaki bardaktan 8 tane çıktı.
AFİYET OLSUN
Merhabalar gerçekten tatlınız hem çok farklı hemde çok pratik.Mutlaka deneyecem.Ellerinize sağlık.
YanıtlaSilküçüklüğünde kabak sevmeyen biri için ilginç kabak tariflerim var...:)))...deneyin mutlaka yeşil kabağa inanamayacaksınız....
YanıtlaSilEllerine sağlık canım ..Seninki daha değişik olmuş ama valla enteresan :)
YanıtlaSilEllerine sağlık. Kabak ile ne reçel, ne de tatlı yapmak hiç aklıma gelmezdi. Hem pratik, hem orjinal, daha ne olsun.
YanıtlaSil