17 Ocak 2011 Pazartesi

tavuklu buğday yarması


çok lezzetli, çerkez tavuğunu andıran bir tarif....mutlaka tadılması gerek...resimden çok anlaşılmayacağını düşünüyorum..... kolay bir tarif mutlaka deneyin derim...

malzeme:
* 2 su bardağı buğday yarması (dövmesi)
* 2 parça tavuk göğsü kemiksiz
* 3-4 kaşık tereyağ veya margarin
* 1 küçük su bardağı süt
* tuz, karabiber
* üstüne terayağ, biber

yapılışı:
*düdüklüde 2 bardak buğday yarması üzerine 2 tavuk göğsü ve 4 bardak su konup, en üste 2-3 kaşık sıvı yağ gezdirilir ki düdüklünün kapağı tıkanmasın, yaklaşık 30 dk pişirilir
* birlikte pişen yarma ve tavuğun üzerine tereyağ, süt, tuz, karabiber ilave edilip blenderdan geçirilir
* arzu edilirse ceviz eklenebilir
* servis tabağına alınca üzerine yağ, biber yakıp dökülebilir.

AFİYET OLSUN


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder