12 Ocak 2011 Çarşamba

samsıra


    Bu tatlı sabır ve bilgi isteyen bir tatlıdır. Kıvamını kaçırdınızmı yanıverir der babaannem. Bizde de sabır ve incelik isteyen işleri babaannem yapar....kaburga dolması, samsıra, ....bu yemeklerdendir.  Danteli kumaşa en güzel ve düzgün babaanem diker ve gözlüğünü takıp boynuna attığı iplerle güzel örgüler örer...80 yaşının üzerindedir ve evini bırakmaz...komşuları vardır, eski topraktır. her hali çok tatlı bir büyük annedir. İnşallah ilerde babaannem gibi şirin bir nine olabilirim.... Pekmez, susam ve fıstıktan oluşan bu nefis tatlının bütün malzemesi Anamurdan ve organik....nefissss....


malzeme:
* 1 ölçü (su bardağı olabilir, kase olabilir)
* 1 ölçü yer fıstığı
* 2 ölçü susam
* 1 ölçü pekmez
* 1 kahve fincanı şeker

yapılışı:
* fıstık, susamla birlikte kavrulur
* pekmez ve şeker ilave edilip yavaş yavaş karıştırılır
* bir bardak suya karıştırdığınız kıvamdan bir damla damlattığınızda sertleşecek, dağılmayacak kıvama geldiğinde soguk bir tepsiye en fazla 1 cm kalınlığında olacak şekilde serilir.
* soğuyunca el yordamı parçalar koparılır


AFİYET OLSUN

2 yorum:

  1. Nefis bir cezerye gibi yenir.Ama dikkat edilmesi gereken husus şudur.Eğer dişleriniz protez veya kaplama ise yerinden çıkabilir.

    YanıtlaSil
  2. çok güzel anlatmışsınız ellerinize sağlık,harika oldu

    YanıtlaSil