malzemeler:
*10 orta boy sogan
* 2 bardak zeytinyağı
* kuş üzümü
* çam fıstığı
* tuz
* şeker
* pirinç
* 1 kaşık domates salçası
* 1 kaşık biber salçası
* 3 bardak pirinç
* 3 bardak su
* yeni bahar
* karabiber
* kimyon
* nane
* maydanoz
yapılışı:
- zeytinyağı ısıtılır, ince kıyılan ( ben mikserde kıyıyorum) soğan ve çam fıstığı en az 20 dk pembeleşene kadar kavrulur
- salçalar eklenir ve 3-4 dk kavrulur
- kuşüzümü yıkanır ve varsa sapları ayıklanır
- pirinç, şeker,kuşüzümü ve maydanoz hariç bütün baharatlar eklenir.
- 3 bardak su ile pişirilir.
- Ocağın altı kapandığın da ince ince kıyılmış maydanozlar eklenir
- Kuruluk malzememiz kaynayan suda haşlanır
- Tam yumuşamadan çıkartılır
- Doldurulur
- Pişirilir
- Soguk servis yapınız
- bu ölçü ile bir dizi patlıcan ve bir dizi biber dolduruyorum.
AFİYET OLSUN
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder