12 Ocak 2011 Çarşamba

kurudolma




malzemeler:
*10 orta boy sogan
* 2 bardak zeytinyağı
* kuş üzümü
* çam fıstığı
* tuz
* şeker
* pirinç
* 1 kaşık domates salçası
* 1 kaşık biber salçası
* 3 bardak pirinç
* 3 bardak su
* yeni bahar
* karabiber
* kimyon
* nane
* maydanoz


yapılışı:
  • zeytinyağı ısıtılır, ince kıyılan ( ben mikserde kıyıyorum) soğan ve çam fıstığı en az 20 dk pembeleşene kadar kavrulur
  • salçalar eklenir ve 3-4 dk kavrulur
  • kuşüzümü yıkanır ve varsa sapları ayıklanır
  • pirinç, şeker,kuşüzümü ve maydanoz hariç bütün baharatlar eklenir.
  • 3 bardak su ile pişirilir.
  • Ocağın altı kapandığın da ince ince kıyılmış maydanozlar eklenir
  • Kuruluk malzememiz kaynayan suda haşlanır
  • Tam yumuşamadan çıkartılır
  • Doldurulur
  • Pişirilir
  • Soguk servis yapınız
  • bu ölçü ile bir dizi patlıcan ve bir dizi biber dolduruyorum.
AFİYET OLSUN

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder