3 Ocak 2011 Pazartesi

şehriye çorbası




biraz önce Maraş'tan Cumali dayım aradı...yayınladığım yemekleri görmüş....bende hemen yemeklerimize tat  katan dayımın gönderdiği Maraş'ın dövme acı biberleri anlatmak istedim...hatta akşam yaptığım çorbanın yanında resmini de koydum....iş resim koymakla olmuyor aslında biliyorum...tatmak lazım...burdan tadını paylaşamam ama isteyenlere dayımın telini verebilirim..:))) lezzet garanti....
küçüklüğümüzde her yaz 20 gün Maraş'a anneannemlere giderdik...zamanında farkında değildik ama o zamanla küçüklükte oluşan anılarımız ne kadar değerliymiş...en son geçtiğimiz yaz dayım küçük oğlunu evlendirdi....3 gün 3 gece halaya doyduk...tabi odun ateşinde pişirilen düğün yemekleride çok güzeldi...tam Maraş hanımı olan yengem güzel ağırladı hepimizi...

dede evinin dumanını söndürmeyen seyfi dayımda maraş dondurması istediğimizde aranacak adrestir....şanslıyım sanki....:)))

çorba tarifine geçmeyecek olsam herhalde 2-3 sayfa yazabilirim Maraş'ı ve güzelliklerini....blogta değil devamınnı emeklilikte kitapta yazmayı planlıyorum...:)



 TAVUKLU ŞEHRİYE ÇORBA
 malzeme:
* 5-6 kaşık sıvı yağ
* 1 su bardağı tel şehriye
* 1.5 su bardağı haşlanıp didilmiş tavuk
* 3/4 yemek kaşığı domates salçası
* 2 yemek kaşığı nane
* 1 tatlı kaşığı toz biber
* tuz, karabiber


yapılışı:
* sıvı yağ ve şehriyeler kavrulur
* salça ve tavukta eklenir biraz daha kavrulur
* su eklenip kaynamaya bırakılır
* kaynamaya başlayınca tuzu, karabiberi ve nanesi eklenir, bir iki taşım kaynadıktan sonra altı kapatılır
* servis yapılırken limon ve acı biber ( tercihen Maraş dövme acı biberi) eklenir



AFİYET OLSUN

4 yorum:

  1. ımmm sıcacık harika
    ellerine sağlık canım
    mutlu yıllar

    YanıtlaSil
  2. ellerine sağlık..harika görünüyor..

    YanıtlaSil
  3. mevsim çorba mevsimi....sizde yaptınız umarım...:)))...

    YanıtlaSil
  4. çorba tariflerine devam edeceğim...

    YanıtlaSil