4 Ocak 2011 Salı

mercimek çorbası


iki gündür oğlum hasta....:((....hasta olunca insanın canı pek yemek çekmez.... ama sıcacık bir çorbayada kimse hayır demez....ben hasta olunca ya şehriye ya mercimek çorbası ister canım...dün tavuklu şehriye çorbası vardı. bugün de mercimek yapayım dedim...annem arada değişiklik olsun diye mercimeğe kıyma, patates, havuç ...ekler. bugünkü çorbamız sade .. .. yemeklerimizde nerdeyse soğan ve sonrasında salça kavurmak adettendir ve lezzette katar...ama mide ve sağlık açısından pek doğru değilmiş..:(((....bu düşünceden yola çıkarak bende bütün malzemeleri çiğ ekleyip düdüklü tencerede pişirdim.....en son kapağı açınca mikserledim...misssss.....tavsiye ederim..






malzeme:
* 1 su bardağı mercimek
* 1 orta boy soğan
* yarım y.kaşığı domates salçası
* yarım y.kaşığı biber salçası
* 4 bardak su
* tuz, karabiber,nane
* 6-7 kaşık sıvı yağ

yapılışı:
* mercimekleri yıkayıp, bütün malzemeyi düdüklü tencereye koyup, en üste sıvıyağ ekleyip kapağı kapattım
* düdüklü kullanacağım zaman düdüğünün tıkanmaması için en üste birkaç damla yağ damlatmanızı tavsiye ederim..mercimekte bu konuda sakıncalı olduğundan çorba için koyacağım yağı bütün malzemeyi koyduktan sonra suyun üstüne koyuyorumki riski azaltmış oluyorum.( her ne kadar tefal kullansamda tedbir için...)
* düdüklüde altını kıstıktan sonra 30-40 dk pişirip afiyetle yenir

AFİYET OLSUN

3 yorum:

  1. acil şifalar dilerim hastayken çorba çok iyi oluyor nefis olmuş canım ellerine sağlık

    YanıtlaSil
  2. tesekkürler...favori bir çorbam var şişbelek....antep tarifihazırmantıdan yapıyorum...yakında onunda tarifini vereceğim.......

    YanıtlaSil
  3. sabırsızlıkla bekliyorum canım.

    YanıtlaSil