12 Ocak 2011 Çarşamba

iç pilav



İÇ PİLAV
malzeme:
* 1 avuc Badem
* 1 paket çam fıtığı
* 2 paket Kuşüzümü
* 1 kase küçük doğranmış Tavuk ciğeri
* 1 kase Kestane
* 2 bardak pirinç

* tuz
* karabiber
* toz biber
* maydonaz
 

* bir gün önceden hindi 1 kaşık salça, sarımsak, kekik dilediğiniz baharatlar ve biraz margarinle soslanıp dolaba konur.

* hindi haşlanır, ama çok yumuşak olmamalı ki dağılmasın

* pirinç soğuk suda yıkanır,
* kuş üzümü yıkanıp ıslatılır
* 8-10 kaşık sıvı yağda badem ve çam fıstıkları 5 dk kadar kavrulur
* tavuk ciğerleri eklenip pişirilir
* pirinç ve kuş üzümleri eklenir
* 3 bardak hindinin haşlama suyundan 1 bardak normal su ilave edilir
* pilavımız suyunu çekmeye yakın baharatları atılır
* pilavın altını kapattığımızda çok değil 5-6 dal doğaranan maydanoz ilave edilip , haşlanmış hindimiz doldurulur

* doldurulan hindimizin üstüne salça , birkaç damla limon suyu, biraz margarin kekik ve dilediğiniz baharatları harç oluşturup hindinin üstüne sürüp fırına verebilirsiniz.


AFİYET OLSUN

1 yorum: