malzeme:
- 3 tane yufka
- 2 yumurta
- 1 bardak süt
- 4-5 kaşık yağ
- 100 gr peynir
- 2-3 kabak
- 1 kaşık tereyağ
- bir tutam dereotu
- 1 tatlı kaşığı tatlı toz biber
yapılışı:
- kabak rendelenip, 1 kaşık tereyağ ile biraz sotelenir
- böreği pişireceğimiz tavaya 1 yufka ortalanıp yayılır, tavanın kenarlarından 5-6 cm yufka sarkıtılır
- süt, yumurta ve yağ karıştırılıp harç oluşturulur
- hazırlanan harç her yufka serildiğinde yeniden serpilecektir.
- 2.yufkamız ikiye bölünür birinci kısmı serilir, harçtan dökülür
- peynirimizin yarısı bu kata serpilir ve 2.yufkanın 2. yarısı serilir
- hazırladığımız kabak harcı yayılır, toz biber ve dereotu serpilir
- 3. yufka 2 ye ayrılıp ilk parçası serilir ve harç dökülür
- peynirimizin kalan kısmıda serpiştirilir ve 3. yufkanın 2 kısmıda serilir
- tavanın kenarından tasan kısımlar toparlanıp , börekte bıçakla delikler açılır
- kalan harç dökülür
- yarım ateşte ocakta yavaş yavaş pişen börek
- başka bir tepsi yardımıyla ters yüz edilip 2. yüzü de pişirilir
AFİYET OLSUN
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder