12 Ocak 2011 Çarşamba

kabaklı börek



malzeme:

  • 3 tane yufka
  • 2 yumurta
  • 1 bardak süt
  • 4-5 kaşık yağ
  • 100 gr peynir
  • 2-3 kabak
  • 1 kaşık tereyağ
  • bir tutam dereotu
  • 1 tatlı kaşığı tatlı toz biber

yapılışı:

  • kabak rendelenip, 1 kaşık tereyağ ile biraz sotelenir
  • böreği pişireceğimiz tavaya 1 yufka ortalanıp yayılır, tavanın kenarlarından 5-6 cm yufka sarkıtılır
  • süt, yumurta ve yağ karıştırılıp harç oluşturulur
  • hazırlanan harç her yufka serildiğinde yeniden serpilecektir. 
  • 2.yufkamız ikiye bölünür birinci kısmı serilir, harçtan dökülür
  • peynirimizin yarısı bu kata serpilir ve 2.yufkanın 2. yarısı serilir 
  • hazırladığımız kabak harcı yayılır, toz biber ve dereotu serpilir
  • 3. yufka 2 ye ayrılıp ilk parçası serilir ve harç dökülür
  • peynirimizin kalan kısmıda serpiştirilir ve 3. yufkanın 2 kısmıda serilir
  • tavanın kenarından tasan kısımlar toparlanıp , börekte bıçakla delikler açılır
  • kalan harç dökülür
  • yarım ateşte ocakta yavaş yavaş pişen börek
  • başka bir tepsi yardımıyla ters yüz edilip 2. yüzü de pişirilir


AFİYET OLSUN

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder