24 Ocak 2011 Pazartesi

beşamel soslu karnıbahar


çocukluğumdan bu yana yıldızlarımızın barışmadığı sayılı sebzelerden biridir karnıbahar,,, iki
seferdir sevdiğim tatlarla birleştirip yemeğini deniyorum....ama yine de olmuyor...:((...bunda karnıbaharın bir suçu yok....:))...annemin bir sözü vardır sarmısağı gelin yapmışlar 40 gün kokmamış....:))....karabahar da sevenleri için gayet lezzetli oldu tavsiye ederim....




malzeme:
* 1 küçük boy karnıbahar
* 300 gr kuşbaşı
* 2 yemek kaşığı yağ
* 2 yemek kaşığı un
* 1-2 bardak süt
* 1 su bardağı kaşar

yapılışı:
* kuşbaşı ve düdüklüde 20 dk pişirilir, kapağı açılan tencereye karnıbaharlar eklenip karnıbaharlar da haşlanır
* suyu süzülüp borcama alınan karnıbaharın üzerine beşamel sos yapıp fırına vereceğiz
* beşamel sos için 2 kaşık un, 2 kaşık yağla kavrulur ve yaklaşık 1.5 bardak süt ilave edilip yavaş yavaş topaklanmamasına gayret edilerek, boza kıvamında pişirilir
* beşamel sosu da karnıbaharımızın üzerine dökünce, fırında 180 derecede 20 dk pişirilir
* kollestrolunuz yoksa kaşar da rendeleyebilirsiniz...:)))


AFİYET OLSUN

















2 yorum:

  1. karnabaharı bu şekilde çok seviyorum ellerinize sağlık .Sevgiler...

    YanıtlaSil
  2. Karnabahara bayılan biri olarak mutlaka deneyeceğim, ellerinize sağlık! :)

    YanıtlaSil