annecim anamur'dan ebegömeci göndermişti....annem gibi olmasa da elim döndüğünce pişirmeye çalıştım...denemenizi dilerim...
malzeme:
* 1 kg ebegömeci
* 1 orta boy soğan
* 200 gr soğan
* 2-3 diş sarmısak
* 2 yemek kaşığı tatlı kırmızı toz biber
* tuz
* 1 türk kahvesi fincanı pirinç
* en fazla bir çay bardağı kadar su
yapılışı:
* ebegömeçleri ayıklanıp bir güzel yıkanır, tencereye konur
* kıyma, soğan, sarmısak, yıkanmış pirinç ve toz biber, tuz yani bütün malzeme ilave edilip kısık ateşe yakın orta ateşte yaklaşık 40 dk pişirilir.
* bol limonla yemenizi tavsiye ederim
AFİYET OLSUN
çok severin ebe gömecini!
YanıtlaSilEbegümeci canım, çukulata değil çikolata...)))
YanıtlaSilsevgili adını vermeyen, adsız, türk dili kurumu arkadaşım keşke isminide bıraksaydın.....
YanıtlaSil