patlıcanın faydaları için tıklayınız...:)))
malzeme:
* 3-4 yemek kaşığı sıvı yağ * 300 gr kemikli et veya kuşbaşı
* 3-4 tane ince uzun çekirdeksiz patlıcan
* 5-6 domates
* 1 orta boy soğan
* 2-3 yeşil biber
* 1/2 yemek kaşığı biber salçası
* 4-5 diş sarmısak
yapılışı:
* patlıcan pijama şeklinde alacalı soyulur ve küp küp doğranır, tuzlu suda 20 dk bekletilip süzülür* tenceremizin en altına sıvı yağ, etimiz konur,
* üzerine sırası ile ince doğranmış soğan, sarmısak , patlıcan, domates (küp küp doğranmış), ilave edilip orta ateşte pişmeye bırakılır...
* bütün yemek suyunu salıp çekmeye yakın salçamızı 1 çay bardağı su ile karıştırıp, tuz ve karabiberi ile birlikte eklenip tekrar pişirmeye devam edilir.
* piştiğini tadarak anlayabiliriz. nazik bir yemek olduğu için fazla karıştırılmazsak iyi olur bilgilerinize sunulur...:)).
AFİYET OLSUN
Canım patlıcanın herşeyini çok severim.Senin yemeğinde burdan ye beni diyor:)Çok güzel görünüyor,ellerine sağlık.
YanıtlaSilÇok güzel olmuş ellerine sağlık afiyetler olsun.
YanıtlaSilMis gibi kokusu taa buraya kadar geldi sanki :) Nefis görünüyor. Ellerine sağlık. Sevgiler.
YanıtlaSilPatlıcanın herşeyini severim bende..ve bencede şöyle salçalı kırmızı görüntü daha iyi.
YanıtlaSil