11 Şubat 2011 Cuma

patlıcan tava

patlıcan tava, deyince aklıma yine maraş gelir...tabi gittiğimiz mevsim yaz olunca hem patlıcanın hem domatesin en güzeli olur....hele de anneannem ekmek pişirip arkasından odun ateşinde pişirildiyse daha da lezzetli olurdu.....tencerenin altına dizilen kemikli etin üstüne küp küp doğranmış patlıcanlar, domates, biber derken bütün malzeme eklenir ve birlikte pişmesi beklenir...yanına da tereyağlı bulgur pilavı cacık tamamdır...:)))...bir defa patlıcanı düdüklüde pişirmeyi denedim...çok fazla beyaz görüntüsü vardı....:)...sanki pişmemiş hissi verdi...duygusal olarak alışamadım...:))....belki beğenenler için iyi bir sonuç ama ben normal çelik tencerede pişirdim..

patlıcanın faydaları için tıklayınız...:)))


malzeme:
* 3-4 yemek kaşığı sıvı yağ
* 300 gr kemikli et veya kuşbaşı
* 3-4 tane ince uzun çekirdeksiz patlıcan
* 5-6 domates
* 1 orta boy soğan
* 2-3 yeşil biber
* 1/2 yemek kaşığı biber salçası
* 4-5 diş sarmısak

yapılışı:
* patlıcan pijama şeklinde alacalı soyulur ve küp küp doğranır, tuzlu suda 20 dk bekletilip süzülür
* tenceremizin en altına sıvı yağ, etimiz konur,
* üzerine sırası ile ince doğranmış soğan, sarmısak , patlıcan, domates (küp küp doğranmış), ilave edilip orta ateşte pişmeye bırakılır...
* bütün yemek suyunu salıp çekmeye yakın salçamızı 1 çay bardağı su ile karıştırıp, tuz ve karabiberi ile birlikte eklenip tekrar pişirmeye devam edilir.
* piştiğini tadarak anlayabiliriz. nazik bir yemek olduğu için fazla karıştırılmazsak iyi olur bilgilerinize sunulur...:)).

AFİYET OLSUN

4 yorum:

  1. Canım patlıcanın herşeyini çok severim.Senin yemeğinde burdan ye beni diyor:)Çok güzel görünüyor,ellerine sağlık.

    YanıtlaSil
  2. Çok güzel olmuş ellerine sağlık afiyetler olsun.

    YanıtlaSil
  3. Mis gibi kokusu taa buraya kadar geldi sanki :) Nefis görünüyor. Ellerine sağlık. Sevgiler.

    YanıtlaSil
  4. Patlıcanın herşeyini severim bende..ve bencede şöyle salçalı kırmızı görüntü daha iyi.

    YanıtlaSil