malzeme:
* 1 paket etimek ( tuzsuz)
karameli için:
* 2 bardak şeker
* 2 bardak su
orta tabaka muhallebi için:
* 3 bardak süt
* dilediğiniz çeşit hazır muhallebi
en üst:
* 1 bardak süt
* 1 paket krema
yapılışı:
* etimekler pastamızı yapacağımız kaba dizilir...ben fazla ziyan etmemek için kare veya dikdörtgen borcam tercih ediyorum.
* tencereye koyduğumuz 2 bardak şeker orta hararetli ateşte hepsi eritilir ve 2 bardak sıcak su eklenir
* şekerler eridiğinde suyu eklerken dikkatli olmalıyız etrafa sıçrama ihtimali yüksek olduğundan derin bir tencerede yapmanızı tavsiye ederim.
* karamelize olan suyumuzu etimeklerin üzerine döküp , etimeklerimiz bu suyu çekerken muhallebisini pişiririz
* ben hazır sakızlı ve farklı aromalarda hazır pudinglerden yapmayı tercih ediyorum
* üzerindeki pişirme tarifine uygun pişirdiğimiz muhallebiyi de etimeklerin üzerine döküp çekmesini bekliyoruz
* soğuyan tatlımızın üzerine en son hazırladığımız krem şantiyi de döküp soğumaya bırakabiliriz
* servis şekli isteğinize kalmış
AFİYET OLSUN
Günün anlam ve önbemine çok uymuş..Ellerine sağlık canım..
YanıtlaSilHayırlı KAndiller