14 Şubat 2011 Pazartesi

etimek tatlısı



kolay bir o kadar da lezzetli bir tarif...anamur'dan babamın getirdiği çileklerle sunduğum için kırmızılı tabakta dekorla çok fazla kaynaştı sanki....daha net olsun diye birde bu tabakta resmini çektim....




malzeme:
* 1 paket etimek ( tuzsuz)

karameli için:
* 2 bardak şeker
* 2 bardak su

orta tabaka muhallebi için:
* 3 bardak süt
* dilediğiniz çeşit hazır muhallebi

en üst:
* 1 bardak süt
* 1 paket krema

yapılışı:
* etimekler pastamızı yapacağımız kaba dizilir...ben fazla ziyan etmemek için kare veya dikdörtgen borcam tercih ediyorum.
* tencereye koyduğumuz 2 bardak şeker orta hararetli ateşte hepsi eritilir ve 2 bardak sıcak su eklenir
* şekerler eridiğinde suyu eklerken dikkatli olmalıyız etrafa sıçrama ihtimali yüksek olduğundan derin bir tencerede yapmanızı tavsiye ederim.
* karamelize olan suyumuzu etimeklerin üzerine döküp , etimeklerimiz bu suyu çekerken muhallebisini pişiririz
* ben hazır sakızlı ve farklı aromalarda hazır pudinglerden yapmayı tercih ediyorum
* üzerindeki pişirme tarifine uygun pişirdiğimiz muhallebiyi de etimeklerin üzerine döküp çekmesini bekliyoruz
* soğuyan tatlımızın üzerine en son hazırladığımız krem şantiyi de döküp soğumaya bırakabiliriz
* servis şekli isteğinize kalmış


AFİYET OLSUN


1 yorum:

  1. Günün anlam ve önbemine çok uymuş..Ellerine sağlık canım..

    Hayırlı KAndiller

    YanıtlaSil