...ben ilk antalya'daki dayımın hanımı yaptığında yemiştim ve çok hoşuma gitmişti...daha sonra blog arkadaşların sayfasında da gördüğüm meşhur buzdolabı böreğini bir de benden okuyun istedim....
malzeme:
* 2 orta boy patates
* 200 gr kıyma
* bir tutam maydanoz
* toz biber, tuz, karabiber
* 3 adet yufka
* 1 bardak süt
* 3-4 yemek kaşığı sıvıyağ
* 2 yumurta
* 2-3 yemek kaşığı susam
yapılışı:
* patatesler haşlanıp ezilir
* kıyma kavrulur, içine ezilen patates, maydanoz, kara biber, kırmızı biber ve tuz ilave edilir
* süt, yağ ve yumurtalardan sıvı börek harcımız oluşturulur (1 yumurtanın sarısı sonra üste sürmek için ayrılır)
* geniş bir alana daire şeklinde serdiğimiz yufkayı kenar kısımlarından en fazla 5 cm e yakın içe katlayıp büyük bir kare elde edilir
* oluşan sıvı harcımızın 1/3 ünü sürüp iç harcımızın da 1/3 ünü yufkamızın üstüne yayalım
* 2. ve 3. katlar içinde aynı işlem yapıldıktan sonra bir kenardan içler yufkayı parçalamayacak sıkılıkta sarılı ve dolaba sığabilsin diye ikiye bölünür
* stretchle sarılan yufkalar bir gece dolapta bekletilir
* diğer gün çıkardığımız rulolardan 2 cm kalınlığında dilimler kesilip, yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizilir
* üzerine bir yumurta sarısı ve bir kaşık yoğurt karıştırılıp dilimlerin üzerine sürülür, susam serpilir
* 180 derece fırında yaklaşık 40 dk pişirilir
AFİYET OLSUN
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder