malzeme:
* yaklaşık bir oval borcam salata oluyor, pirinç miktarından ayarlayabilirsiniz....
* 1 küçük çay bardağı zeytinyağı
* 2 orta boy soğan
* 1.5 bardak pirinç
* kuşüzümü, çamfıstığı,
* bir yemek kaşığı silme tuz, 2 yemek kaşığı şeker
* yenibahar, karabiber,
* 1/2 yemek kaşığı domates salçası
* 1/2 yemek kaşığı biber salçası
* 4-5 dal maydanoz
yapılışı:
* kuş üzümü yıkanır ve ıslatılır (varsa sapları ayıklanır, elimizle hafifçe ovar gibi yaptığımızda saplar suyun üstüne çıkacaktır zaten) * soğanlar ince ince doğranır
* iyice ısınan zeytinyağında soğan ve çam fıstığı yaklaşık 20 dk kızarana dek çevrilir
* salçalar ilave edilip, 2-3 dk kavrulur
* yıkanıp süzülen pirinç, kuş üzümü ve 3 bardak sıcak su ilave edilir
* pilav kıvamında suyunu iyice çekmeye yakın baharatlar ve maydanoz eklenir
* ayrı bir tencere haşlanan lahana ister yanına ister içine doğranıp servis yapılır...
AFİYET OLSUN
Ellerinize sağlık tam diyetlik olmuş...
YanıtlaSilLahanayı çok sevdiğim için her türlü severek yerim. Ne güzel olmuş ellerine sağlık canım. Afiyetler olsun.
YanıtlaSilen sevdiğim salatalardan biridir.dün bloğumda bir duyuru yapmıştım destek olursan çok sevinirim.
YanıtlaSildeğişik ama çok güzel olmuş:)
YanıtlaSileline sağlık
sevgler..
Lezzet aynıysa sarmasamda olur hatta dahada güzel olur çünki hiç sevmiyorum sarmasını..
YanıtlaSilAma yemesini çok severim.
Ellerine sağlık.
Sevgiler.
Ellerine sağlık, nefis olmuş. Afiyet bal şeker olsun, sevgiler.
YanıtlaSilBen de cok sevmeme ragmen yorucu oldugu icin nadiren yaparim. Bu sekilde denemem lazim. Ellerine ve fikrine saglik.
YanıtlaSil