malzeme:
* 3 yumurta* 3 fincan şeker
* 1 türk kahvesi fincanı sıvı yağ
* 1 türk kahvesi fincanı süt
* 5 türk kahvesi fincanı un
* 1 paket kabartma tozu
* 1 paket vanilya
* 2 su bardağı rendelenmiş havuç
* yarım su bardağı dövülmüş ceviz
* 1 tatlı kaşığı tarçın (ben bu sefer tarçın yerine 1 çay kaşığı harnup tozu, 1 çay kaşığı üzüm çekirdeği tozu kullandım)
kreması için:
* 2 bardak süt
* vanilyalı puding
* kıvamının biraz yoğun olması için sütünü biraz eksik kullanmak gerekiyor
yapılışı:
* yumurta ve şeker çırpılır * yağ ve süt eklenip çırpılır
* un, kabartma tozu, tarçın, vanilya eklenip çırpılmaya devam edilir
* havuç ve cevizde eklenip karıştırılır ve kalıba dökülüp 180 derecede yaklaşık 35-40 dk pişirilir
* ilk 20 dk fırının kapağını açmamaya özen gösterin
* 35 dk nın sonunda batırdığınız çatalda hamur izi kalmıyorsa pişmiş demektir
* 10 dk fırında bekletip, daha sonra soğumaya alınır
* kreması pişirilir ve kekin üzerine dökülür
AFİYET OLSUN
gerçekten çok güzel bir kek olmuş,ellerinize sağlık...
YanıtlaSilPek güzel bir görüntü, ellerine sağlık.Harnup ve üzüm çekirdeğide oldukça iyi bir fikir.Sevgiler.
YanıtlaSilGüzel bir kek olmuş ellerinize sağlık....
YanıtlaSilmerhaba, nihayet blogspot açıldı. yeniden görüşmek güzel. eline sağlık bu arada. sevgiler.
YanıtlaSilellerine sağlık nefis olmuş.
YanıtlaSilellerine sağlık havuçlu keki çok severim hafif ve lezzetli oluyor.geçenlerde çay sofram için arkadaşım yapıp getirdi bayılarak yedik,yakında bende onun tarifini vereceğim.hoşçakal.
YanıtlaSilEskiden ben de havuc keki cok yapardim. Uzun zamandir bende yapmamistim. Simdi canim istedi.
YanıtlaSil