merhaba , yaşasın hafta sonu yaklaştı....
haftasonu oğlumun katılacağı eskrim müsabakası için eskişehire gideceğiz....
geçene senede gitmiştik ve çok beğenmiştik....
gondol resimlerimize hep venedikmi diye takıldı arkadaşlar...
italyayı da görmüş biri olarak şahsi fikrim bizim ülkemiz başka güzel...
gelelim fasulye piyazımıza....severek özellikle köfte yemeklerinin yanına yaptığım bir salata türüdür.
tariflerinden önce faydalarını yazıyorum biliyorsunuz....
daha önceki tarifimde, kurufasulyenin faydalarından bahsetmiştim
malzeme:
* 2 su bardağı kurufasulye
* 2 tane kırmızı biber
* 2 yeşil biber
* 2 yeşil soğan
* yarım demet maydanoz
* yarım yemek kaşığı sumak
* yarım yemek kaşığı nar ekşisi
* yarım limon
* tuz
* yarım su bardağı zeytinyağı
yapılışı:
* kurufasulye geceden ıslatılır, 10-12 saat bekletilir
* süzülüp yıkanan fasulyeler düdüklü tencerede 35 dk pişirilir
* haşlanıp süzülen fasulyelere diğer malzemeler doğranıp karıştırılır
piyaza bayıldım ellerine sağlık...
YanıtlaSil1 gece önceden ıslatmak hiç aklıma gelmiyor o yüzden dolapta mutlaka bir tane kurufasulye konservesi hazır bulunur bayılırm çünkiii piyazına... köfte varsa piyazsız olmaz. ellerine sağlık canım
YanıtlaSilımmm bayılırım yanınada köfte ya da ciğer olsa nefis olurdu akşama yapayım bu fikrimi tuttum:))))
YanıtlaSilellerine sağlık canım
piyazı ben de 1 senedir yiyorum önceleri sevmezdim,sizde sirke yok ama sirkesiz tadı olmaz bence:) Ayrıca bazı fotoğraflara asil sıfatını ben de yakıştırırım. Çok güldüm yorumunuza...
YanıtlaSilBayılırım nefis olmuş ellerine sağlık canım. Oğluna yarışmada başarılar dilerim.
YanıtlaSilpiyaza bayyyılırııımmm vallahı. elnıze saglık....
YanıtlaSilköftenin kankası ikisi birbirine çok yakışıyor..
YanıtlaSilsevgilerimle..
Eşim çok sever piyazı,köftenin yanında.Sizin tarifinize ilave haşlanmış yumurtasıyla, köftenin yanına kuruluverir sofrada.Ellerinize sağlık.
YanıtlaSil