eminim pek çok arkadaşımda benim gibi sıcak havaları özledi....
sanırım biraz daha beklememiz gerekecek...
haftaya sağlıklı bir tarif... garnitürlü enginarla başlıyorum....
haftasonu çok hareketli geçti ve pek resim çekme fırsatım olmadı...
dün yolculuktan gelince hemen alışveriş yaptık ve yemeğin yanına acele ile zeytinyağlı enginar yaptım...
bu akşam kalan enginarı zenginleştirip beşamel sos ile
fırına vermeyi düşünüyorum...yeni halinin resminide çekerim...
şimdi gelelim enginarın faydalarına...
faydaları:
* karaciğer için çok faydalıdır; karaciğeri korur ve karaciğer hastalıklarının daha çabuk iyileşmesini sağlar.
* karaciğer, böbrek ve bağırsakların düzenli çalışmasına yardımcı olur ve böbrek kumlarını döker.
* sindirimi kolaylaştırır.
* idrar söktürücüdür.
* kandaki şeker oranını ayarlar, kolesterolü düşürür.
* vücuda dinçlik verir. bedeni ve zihinsel yorgunluğu giderir.
* meme, rahim ağzı ve prostat kanserini önlemeye yardımcı olur.
* kalbi ve damar sağlığını korumakta da etkilidir.
* hücrelerin yıpranmasını engelleyerek yaşlanmanın etkilerini azaltır.
* sarılıkta faydalıdır.
* romatizma şikayetlerini azaltır.
* ishali keser.
* ter kokusunu giderir.
* karaciğer, böbrek ve bağırsakların düzenli çalışmasına yardımcı olur ve böbrek kumlarını döker.
* sindirimi kolaylaştırır.
* idrar söktürücüdür.
* kandaki şeker oranını ayarlar, kolesterolü düşürür.
* vücuda dinçlik verir. bedeni ve zihinsel yorgunluğu giderir.
* meme, rahim ağzı ve prostat kanserini önlemeye yardımcı olur.
* kalbi ve damar sağlığını korumakta da etkilidir.
* hücrelerin yıpranmasını engelleyerek yaşlanmanın etkilerini azaltır.
* sarılıkta faydalıdır.
* romatizma şikayetlerini azaltır.
* ishali keser.
* ter kokusunu giderir.
* ateş düşürücü ve iştah açıcıdır.
malzeme:
* 6 adet enginar
* 1 kutu garnitür
* 1 küçük çay bardağı zeytinyağı
* 1 soğan
* 1 yemek kaşığı şeker
* 1 tatlı kaşığı tuz
* dereotu
yapılışı:
* zeytinyağında ince ince doğradığımız soğanlar kavrulur ve garnitür eklenir
* tavaya dizilen enginarların üzerine garnitürlü harçtan konulup 1 bardak su ilave edilip orta ateşte yaklaşık 30 dk pişirilir
* üzerine kıyacağımız dereotu ile servis yapılır
AFİYET OLSUN
ellerinize sağlık,sağlıklı,mutlu haftalar....
YanıtlaSilFaydaları bir yana ben hastasıyım enginarın.Şimdi tazecikler pazarda.Bu gün öğle yemeğimdi kendileri.Ellerinize sağlık.
YanıtlaSilAh iste burada en cok özlediklerimden ...Enginar...bayilirim...sevgiler
YanıtlaSilzehra
Beni yeni blogumda ziyaret edip begenilerinizi
YanıtlaSildile getirdiginiz icin coook tesekkür edeim....sevgiyle kalin.
Merhaba ,yaklaşık 1 aydır izlediğim bloğlar sayfası açılmıyr işyerinde bu doğru.Ancak bloğlarada eskisi gibi uğrayamıyorum iş yoğunlığundan hergün tarif eklediğim siteme bile haftada bir iki kere ancak yazı ekleyebiliyorum.Yokluğumu fark etmenize sevindim .Güzel bir gün dilerim....
YanıtlaSilEnginarı pek sevmem ama ç.ok nefis görünüyor.
YanıtlaSilSevgilerimle;