merhabalar,
minik bir operasyon geçirdim dün, bugün de evde uzanırken yeni yıl tariflerimi vermeye devam edeyim dedim..."tatlı yiyelim tatlı konuşalım" diye atasözümüz bile var...tatlı olan her şey nasıl da seviliyor.... dün bir filmde "sevgi "ninde" "nefret"ten daha üstün bir saplantılı derecede bağlılık yaptığını söyledi....tatlı da hayatımızda öyle değil mi...en azından benim hayatımda.....çok severim....o nedenle yapmakta hep kolay geliyor .....
gerçi bu tarif inanın çok kolay, kek yapan, muhallebi pişiren biri için çocuk oyuncağı denebilecek bir tarif......ama sunumu gerçekten şık ve insanı başta biraz karmaşık diye düşünmeye sevk ediyor....aşağıda resimlerde görüldüğü gibi...hemen yapmak isteyeceğiniz bir tarif...
keki için:
* 3 yumurta
* 1 türk kahvesi fincanı yağ
* 1 türk kahvesi fincanı süt
* 4 türk kahvesi fincanı şeker
* 4 türk kahvesi fincanı un
* 1 paket kabartma tozu
*1 paket vanilya
*1 yemek kaşığı kakao
yapılışı:
* şeker ve yumurta, en az 3-4 dakika iyice çırpılır
* yağ ve süt ilave edilip 3-4 dk yine çırpılır
* sıvı kek harcımıza un, vanilya, kabartma tozu, kakao eklenip yine iyice çırpılıp , tabanı yağlı kağıt serilmiş, yanları yağlanmış kelepçeli kalıba dökülür
* önceden ısıtılmış 180 derece fırında yaklaşık 40-45 dakika pişirilir
kek yaparken dikkat ettiğim birkaç püf noktasını sizlerle daha önce paylaşmıştım..........kekin püf noktaları
* kekimiz soğuduktan sonra, daha kelepçeli kalıptan çıkarmadan ortası resimdeki gibi çıkarılır
* kekimizin ortasından çıkan kısmı daha sonra üstüne kullanılacağı için ufalanır
* içerisine tercihen anamur muzları yerleştirilir....:)))
* ben hazır paket muhallebilerden kullandım, sadece kesmek daha kolay olsun diye sütünü daha az koydum...siz istediğiniz bir tarifi biraz kıvamlı olacak şekilde kullanabilirsiniz
* en son üstüne ufaladığımız kek parçalarıyla kapatıp dolapta 2 saat üstü kapalı şekilde beklettim
ellerine sağlık arkadaşım nefis görünüyor. afiyet şifa olsun.
YanıtlaSilsevgiler
Öncelikle geçmiş olsun, sonrasında iyi seneler ve ellerinize sağlık..
YanıtlaSilBu tam bir bomba olmuş valla
YanıtlaSilellerine sağlık
Böyle yapması ve yemesi daha kolay tavsiye ederim
YanıtlaSil