15 Ocak 2014 Çarşamba

şeftali kebabı....


bilen arkadaşlar yorum bırakırsa sevinirim....:)))...demiştim...bir arkadaş bilmiş...tabi şeftali kebabı...içinde şeftali aramayın sakın sadece isminde var...ve çoooookkkkk leziz....
şeftali kebabını yapan Ali İsimli bir Şef miş....bu yaptığı yemeğe ismini vermek istemiş "Şef Ali" .....yıllar içinde "Şef Ali" olmuş "Şeftali"....

geçtiğimiz mart ayında Lefkoşa'ya gittiğimizde tatmıştım ilk...sonra yazın ailecek gittiğimizde meryem'in (kuzen) annesi hazırlamıştı bize bir akşam...tek mesele kasaptan gömlek denen yağdan almak....

köftelik malzeme:
yağsız kıyma
soğan rendesi
tuz, karabiber,toz biber
maydanoz

önce köftelik eti hazırlayıp yaklaşık 2 saat dinlendirdim... gördüğünüz gibi dışına yağ kullanacağım için az yağlı kıymadan yaptım...o arada gömlekleri ılık suda beklettim...sıcak su eriyor gibi yapıyor, soğuk suda tahmin edeceğiniz gibi sertleştiriyor...ılık su olması önemli




gömleğin en ince kısımlarını kullandım, içine hazırladığım köfteden bir köftelik harç koyup sarma gibi, sadece bir tur sardım, yani mümkün olduğunca ince ve az kullandım...ama lezzet inanın süperdi...


aslında orjinalinin 2 uçlu ince şişleri var , özel şeftali şişleri...biz o şişlerimiz olmadığından telde yaptık, etler tele yapışmadığı için çok güzel piştiler...


pişirme aşamasında köfteye sarmısak ekleme fikri oluştu...düşündüm yakışırdı...


2 yorum:

  1. Sanırım şeftali kebabı,Kıbrıs'ın güzel bir yemeği:))Ellerinize sağlık sevgiler...Sibel Yüksel.

    YanıtlaSil
  2. ellerinize sağlık:)sevgıler zeynep

    YanıtlaSil