21 Ocak 2014 Salı

tepsi oruğu


merhaba,

"0" derecenin altında, "sisli puslu bir gündü....." diye başlanacak, tam roman yazma havalarını geçtik; yaşadığımız 10 derece bize yazdan kalma bir gün gibi geldi...eminim sizlerinde biyolojik dengesi azıcık şaştı...ama güneşi ve ışığı görmek, akşam mesaiden çıkarken havanın aydınlık olması keyfimi yerine getirdi....getirdi getirmesine ama birşeyler eksik ve olması gerektiği gibi olmadığı içinde burukluk var...biraz yağış olsa fena olmazdı hani...roman yazmaya emeklilikte başlamayı düşünüyorum ama , ucundan azıcık başladım sanki...:)))...neyse şimdilik sadece yemek tarifleri yazayım....

içli köfte sevmeyen yok gibidir...bende bayılırım...ama zaman konusunda biraz sıkıntılar olunca kolay yolunu seçip tepside olanından hazırladım, yanında ayranla da fena olmadı hani....tavsiye ederim...




malzeme:
1 orta boy patates
1 çay bardağı bulgur
yarım kaşık biber salçası
yarım kaşık domates salçası
tuz karabiber
300-400 gr kıyma 
yarım çay bardağı sıvı yağ
1 orta boy soğan
3-4 ceviz içi

yapılışı:
* soğan ince ince doğranıp, sıvı yağda pembeleşene dek pişirilir
* kıyma ilave edilip kıymada iyice pişene dek pişirilir
* kıymaya en son tuzu, karabiber ve cevizde içine eklenip ocağın altı kapatılır..

* patates iyice haşlanıp, soyulur ve ezilir
* bulgur, 1 çay bardağı sıcak su ile ıslatılır
* bulgurlar yumuşayınca iyice ezilmiş patates, salça ve biraz baharatla yoğurulur
* küçük borcam için hazırladığım bu ölçüyü siz , arttırabilirsiniz
* hamur ikiye ayrılıp ilk parça alta yerleştirilip kıymalı harç serilir
* ikinci bölümde güzelce üstüne yayılıp fırında pembeleşene dek pişirilir



3 yorum:

  1. Ayyyy gerçekten yanında bol köpüklü bir ayran ve biraz da acı biber turşusu ohhhhh yeme de yanında yat. Ellerine sağlık canım...

    Sevgiler
    Evren

    YanıtlaSil
  2. içli köftenin her haline bayılırım

    YanıtlaSil
  3. Pratik olmak her zaman iyidir, özellikle de mutfakta, elinize sağlık

    YanıtlaSil