21 Aralık 2010 Salı

portakallı kek

malzeme:
* 3 yumurta
* 1 bardak şeker
* 1 bardak yoğurt
* 1 çay bardağı sıvıyağ
* karbonat, vanilya
* portakal kabuğu rendesi ve suyu
* 3 su bardağı un











yapılışı:

* yumurta ve şeker çırpılır
* yoğurt, sıvı yağ, portakal suyu ve kabuğu eklenirp çırpmaya devam edilir
* un ve unun üzerine kabartma tozu ve vanilya eklenir hepsi birlikte tekrar çırpılıp kek kabına alınır
* 180 derecede 40 dk pişirilir


* kekin püf noktası kabartma tozunu asla sıvı karısıma değil, unun üzerine döküp karıştırın. fırını önceden ısıtırsanız ve ilk 20 dk fırının kapağını açmamaya özen gösterirseniz güzel bir kekiniz olur.




AFİYET OLSUN





Hiç yorum yok:

Yorum Gönder