30 Aralık 2010 Perşembe

avunya mantısı


İlk yediğim zaman tam oğlumun seveceği türden bir lezzet olduğunu düşündüm....akşam yaptım ve gerçekten de çok beğendi...bugün resmi siteye eklerken isminin avunya mantısı olduğunu öğrendim....tarifi aldığım arkadaşım sadece çıtır tavuk salatası olarak biliyordu ismini...avunya mantısı balıkesir ve çanakkale taraflarında hamur açılıp fırında kurutularak yapılan zahmetli bir mantıymış....bu tarif de onun çakması oluyor demek ki...:)))







malzeme:
* 2 tane yufka
* 2 tane haşlanıp didilmiş tavuk budu
* 1 bardak nohut
* 2 kase yoğurt
* 3-4 diş sarmısak
* biraz sıvı yağ ve toz biber

yapılışı:
* nohut akşamdan ıslatılır
* yufkaları ortadan ikiye kesip, tek tek arasında birazcık süt sürüp her birini ayrı sıkıca rulo yapıp dolaba koyulur
* tavuk ve akşamdan ıslatılan nohut birlikte pişirilir
* tavuklar didilir
* dolaptan çıkarılan yufkalar ince ince kesilip kızartılır
* kızaran yufka, nohut, didilmiş tavuk karıştırılır ve üzerine sarmısaklı yoğurt dökülür
* yağda kızdırlan biberle sunulur...ve afiyetle yenir



AFİYET OLSUN

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder