6 Aralık 2013 Cuma

kabaklı irmik tatlısı,

merhabalar,
yuppi ne güzel gün, cuma...seviniyorum fakat haftasonu daha çok yoruluyorum aslında....yeter ki bir işin ucundan başlamayayım....işin nasıl büyüdüğünü anlamıyorum bile bazen...

kabak benim hem sebze, hem de tatlı olarak liseden sonra sevdiğim bir lezzet....anneciğimin bir emek pişirdiği tatlılara burun kıvırır yemezdim, onu biraz üzmüşüm diye üzülüyorum...çünkü sevgili oğlum kabak yemediğinde üzülüyorum....

evdeki son kabak dilimlerini de tatlı yapmıştım. azalan kabak tatlıma form değişikliği yaptım, belki küçük beyimize sevdiririm bu sefer diye, o artık sütlü bir tatlı....:)))


malzeme:
* balkabağının faydaları ve klasik tarifine buradan ulaşabilirsiniz......kabak tatlısı...
* 1 paket burçak bisküvi
* 1 su bardağı ceviziçi
* 1 su bardağı irmik
* 1 lt süt
* 1 su bardağı şeker
* vanilya

yapılışı:
* kabak tatlısının şırası süzülüp, bisküvi ve cevizle karıştırılır
* tek kişilik servis yapmak hoşuma gittiği için , kaselerin altına önce hazırladığım kabaklı karışımdan yaydım
* süt , irmik ve şekerle irmik tatlısı pişirilir,
* sürekli karıştırılarak muhallebi kıvamına gelen irmik tatlımız indirmeye yakın vanilya ve 1 kaşık margarin eklenir
* kabakların üzerine servis yapılır, soğuyunca afiyetle yenir


hani sevdiğiniz bir ressamın resmini her yerde tanırsınız
sevdiğiniz şairin dizelerini tanırsınız
 aşağıdaki tariflerime bakarsanız
benim kabakla ilgili tatlı anlayışımı çözebilirsiniz

daha önceki tariflerim:




4 yorum:

  1. Ellerinize sağlık.Balkabağını zaten çok severim.Birde sütlü bir tatlıya malzeme olunca hepten muhteşem olmuş.

    YanıtlaSil
  2. Kabak nasıl sevilmez ki çorbası, tatlısı, yemeği, pastası... Bu tarif de çok güzel olmuş ellerine sağlık...

    Sevgiler
    Evren

    YanıtlaSil
  3. iki sevdiğim lezzet bir arada
    ellerine sağlık çok güzel görünüyor

    YanıtlaSil
  4. bal kabağı favorimdir,neyin içine girse yerim.ellerinize sağlık güzel olmuş,izlemeye aldım sizi.

    YanıtlaSil