18 Aralık 2013 Çarşamba

fırında makarna

merhabalar,

soğuk ankara günlerinin etkisini sürdürdüğü bu günlerde, evdeki makarna canavarı(oğlum) sever diye fırında makarna yaptım...

şimdi makarna markaları, fırında makarna yapmak için özellikle ortası delik, çubuk makarnalar üretti ne güzel oldu...makarnalar güzel oldu da, nedense kaşarların eski lezzeti kalmadı....bir dahaki sefere içerisine beyaz peynir, sadece dışına kızartmak için kaşar kullanmayı düşünüyorum..."ah nerde o eski kaşarlar" diyesim geldi...eskilere özlem duyulmaya başlandıysa, yaş kemale erdi demektir....:))))...

eskiler deyince biz de küçükken kardeşimle makarnayı çok severdik....patates kızartması birinci sırada, peynirli makarna ikinci sırada gelirdi...hatta kardeşim büyüyünce çocuklarıma her gün patates kızartması yedireceğim derdi.....oğlum patates kızartması veya sabah kahvaltısında kızarmış ekmek sevmiyor...çok şaşırıyorum...sanki onun da sevmesi gerekiyor gibi...



malzemeler:
* 1 paket makarna
* 200 gr kaşar rende
* 1 yemek kaşığı tereyağ
* 1 yemek kaşığı un
* 2.5 su bardağı süt 

* 1 paket makarna, kaynayan suya atılır
* spagetti gibi kırmadan pişirilir


* tereyağ ve un, unun kokusu çıkana, hafif penbeleşene dek pişirilir
* süt eklenip, biraz sıvı bir beşamel sos elde edilir
* kaşar rendesi de ilave edilip, makarna ile karıştırılır


*borcama servis yapılan makarnanın üzerine kaşar rendesi serpilip, 



* 180 derece fırında üzeri kızarana dek pişirlilir



 


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder