18 Mayıs 2011 Çarşamba

beşamel soslu enginar

daha önce zeytinyağlı enginar yapmış ve faydalarını anlatmıştım...
enginarı biraz daha süsleyip zenginleştirmek istedim...
bazı blogcu arkadaşlar fava ile yapmışlardı....güzel fikir olabilir......
beşamel sos ve kaşar pek çok şeye yakışıyor ve lezzet katıyor.....
hem beşamel sosta hemde kaşar yağlı diye ekstra yağ kullanmadım....
resimden de anlayacağınız gibi... siz arzu ederseniz biraz zeytinyağı ilavesi kullanabilirsiniz
haşladığım enginarların üzerine 2 kaşık garnitür, 2 kaşık beşamel sos ve 1 dilim kaşarla fırına verdim...
kaşarlar kızardığı anda servise hazır demektir

AFİYET OLSUN

6 yorum:

  1. oh mis olmuş,ellerine sağlık canım...

    YanıtlaSil
  2. Evler enginar kokuyor bu ara .)Ellerine sağlık canım

    YanıtlaSil
  3. Enginarı çok severim, bir de üstünde beşamel sos. Mımmmm nefis. Ellerine sağlık, şifa olsun.

    YanıtlaSil
  4. Ellerinize sağlık, güzel fikir. Zeytinyağlı olarak çok severim, bu halini de denemek isterim. Afiyet olsun.
    Sevgiler...

    YanıtlaSil
  5. Enginarı çok seven biri olarak bu tarif tam benlik olmuş. Nefis görünüyor ellerine sağlık canım. Mutlaka deneyeceğim.

    YanıtlaSil
  6. Zeytinyağlıların kraliçesinin her hali ayrı güzel.
    Ellerine sağlık.
    Sevgiler.

    YanıtlaSil