ne pişirsem ne pişirsem diye düşünürken....
hazır soğuklar da yakamızı bırakmamışken.. çorba sezonuna devam edelim bari dedim...
sulu köfte yapmak için dolapta hazır haşlanmış nohutum var..
eve giderken marketten yağsız kuşbaşıdan kıymamı da çektirdim mi tamamdır...
sıra geldi tarifimize...biraz el oyalayan bir tarif ama lezzetine değer...
değer kelimesini çok kullanan sevdiğim bir arkadaşım var...bu tarifimi ona ithaf edeyim ....
çünkü kendisi Türkiye'ye yeni döndü ve yolda...
eminim Türk yemeklerini özlemiştir...
okuyorsan sende bir DEĞERsin ...:)))
malzeme:
* yarım kilo kıyma* tuz, karabiber,
* 3 yemek kaşığı tatlı kırmızı biber
* 1 yumurta
* 1 soğan (rendesi)
* 3-5 kaşık un
* 1 bardak haşlanmış nohut
* 6-7 kaşık yağ (tereyağ çorbalara çok yakışıyor, 3 kaşığını tereyağ kullandım)
* 3 yemek kaşığı nane
yapılışı:
* kıyma, soğan, yumurta, un, toz biber, kararbiber ve tuz yoğrulup köfte harcımız oluşturulur* minik köftecikler yapılıp yapışmaması için hafif unlanmış tepsiye bırakılır..
* 6-7 bardak su kaynatılır ve nohutlar içine atılır...
* köfteler de atılıp en az 10 dk orta ateşte haşlanması beklenir...
* sıvı yağ ısıtılıp 2 yemek kaşığı tatlı toz biber ve 3 yemek kaşığı nane ilave edilip terbiyesi yapılır...
* kıymada yumurta kullandığım için yumurta ve yoğurtla yapılan sosu kullanmadım...
* bu çorbada özellikle salça kullanmaktan kaçınıp sadece biberle terbiye yaptığım için... resimler biraz renksiz çıkmış olabilir ama lezzet DEĞER...:)))
AFİYET OLSUN
merhabalar siten ve yemekler güzel ama bir maraş içli köftesi tarifi koymamışsınız.Benim annemde maraşlı rahmetli çok güzel içli köfte yapardı eminim sizin annenizde güzel içli köfte yapıyordur nede olsa marşlı ben yapmasını biliyorum ama bilmeyenler için iyi olurdu.Sağlıcakla kalın.
YanıtlaSil