5 Mayıs 2011 Perşembe

püreli tas kebabı

patatesin en sevdiğimiz hallerinden biridir püre....
üstünde de kavrulan etler olunca...enfesss....

malzeme:
* 3 orta boy patates
* 1 kaşık tereyağ
* 1 çay bardağı süt
* 400 gr kuşbaşı
* tuz, karabiber, kırmızı biber
* yarım çay bardağı sıvı yağ



yapılışı:
* patatesler haşlanır ve süt, tereyağ, tuz , karabiberle mikserlenip püre haline getirilir
* kuşbaşı düdüklü tencereye alınır, önce suyunu bırakması, sonrada çekmesi beklenir
* suyunu çeken ete sıvı yağ, kırmızı tatlı toz biber, karabiber, tuz ilave edilip 1-2 dk kavrulur
* 3 bardak su dökülüp düdüklüde yaklaşık 35-40 dk pişirilir
* hazırladığımız pürenin üzerine kuşbaşılar servis yapılır afiyetle yenir







AFİYET OLSUN

8 yorum:

  1. Bu güzelliği yiyenlerin parmakları hala yerinde duruyormu???

    YanıtlaSil
  2. Ellerine sağlık,çok lezzetli görünüyor.
    Afiyetler olsun.

    sevgilerimle...

    YanıtlaSil
  3. Süperrrr!!!!!
    Turkish Underwearing desing
    www.yoncatoptan.com
    If you wisit me , I will be glad:)
    :)
    :):)
    :):):)
    :):):):
    Kendi İşinizi Kurun!!!!

    YanıtlaSil
  4. Ayyy bayılırım, püre ve et. Nefis görünüyor, ellerine sağlık. Afiyet bal şeker olsun. Sevgiler.

    YanıtlaSil
  5. Mmmmm nefis yaa çok canım çekti bayılıyorum patates püresine ve etle uyumuna..

    YanıtlaSil
  6. nefis görünüyor,ellerine sağlık...

    YanıtlaSil
  7. Ellerinize saglik, ne guzel bir blog.

    Anneler gununuz de kutlu olsun, ve de cok guzel bir hafta sonu.

    Sevgi ve selamlar...

    YanıtlaSil
  8. Harika olmuş nefis görünüyor ellerine sağlık canım. Afiyetler olsun.

    YanıtlaSil