patatesin en sevdiğimiz hallerinden biridir püre....
üstünde de kavrulan etler olunca...enfesss....
malzeme:
* 3 orta boy patates* 1 kaşık tereyağ
* 1 çay bardağı süt
* 400 gr kuşbaşı
* tuz, karabiber, kırmızı biber
* yarım çay bardağı sıvı yağ
yapılışı:
* patatesler haşlanır ve süt, tereyağ, tuz , karabiberle mikserlenip püre haline getirilir* kuşbaşı düdüklü tencereye alınır, önce suyunu bırakması, sonrada çekmesi beklenir
* suyunu çeken ete sıvı yağ, kırmızı tatlı toz biber, karabiber, tuz ilave edilip 1-2 dk kavrulur
* 3 bardak su dökülüp düdüklüde yaklaşık 35-40 dk pişirilir
* hazırladığımız pürenin üzerine kuşbaşılar servis yapılır afiyetle yenir
AFİYET OLSUN
Bu güzelliği yiyenlerin parmakları hala yerinde duruyormu???
YanıtlaSilEllerine sağlık,çok lezzetli görünüyor.
YanıtlaSilAfiyetler olsun.
sevgilerimle...
Süperrrr!!!!!
YanıtlaSilTurkish Underwearing desing
www.yoncatoptan.com
If you wisit me , I will be glad:)
:)
:):)
:):):)
:):):):
Kendi İşinizi Kurun!!!!
Ayyy bayılırım, püre ve et. Nefis görünüyor, ellerine sağlık. Afiyet bal şeker olsun. Sevgiler.
YanıtlaSilMmmmm nefis yaa çok canım çekti bayılıyorum patates püresine ve etle uyumuna..
YanıtlaSilnefis görünüyor,ellerine sağlık...
YanıtlaSilEllerinize saglik, ne guzel bir blog.
YanıtlaSilAnneler gununuz de kutlu olsun, ve de cok guzel bir hafta sonu.
Sevgi ve selamlar...
Harika olmuş nefis görünüyor ellerine sağlık canım. Afiyetler olsun.
YanıtlaSil