2 Aralık 2013 Pazartesi

lavaş pizza,


merhabalar,
haftasonu oğlum dershaneye gitmeden önce, hızlı bir şekilde, haftasonu kahvaltısına yakışır bişi yapmak istedim....açıkçası uzun zamandır diğer blogyazan arkadaşlarımda görmüştüm ve aklımdaydı....tadı konusunda emin değildim,  diğer hazır pizzalara oranla, evde kendi malzemelerinizle bol bol hazırlayacağını güzel, leziz bir pizza oldu, kesinlikle denemenizi tavsiye ederim....bizim küçük bey mantar ve domates sevmediği için sadece sucukla hazırladım...malzeme konusu sizin zevkinize kalmış....

hamur yaparak ve fırında bekleyerek zaman kaybetmiyorsunuz...şimdi aklıma geldi, fazla krep yaptığınızda diğer gün krepten de yapılabilir...

sucuk konusunda da,  diyarbakır da çalıştığım dönemde öğrendiğim güzel bir bilgiyi sizlerle paylaşmak istiyorum....işyerinde çalışma arkadaşımız olan, mutfak konusunda da becerikli Ayşe (Taman) Hn'dan öğrenmiştim.. sanaldan kulağını çınlatayım....sucuğu da kendi hazırlattığı etten kendisi yapardı.....

sucukların zaten içerisinde bir miktar kendi yağı vardır...
direk yağda pişirmek aslında onu kurutur ve sertleştirir....
ama birazcıcık, kullandığınız miktara göre 1-2 yemek kaşığı su ile başlarsanız hem sucuklar yumuşak olur, hem de kendi yağıyla pişer

ben bu sistemi öğrenince çok hoşuma gitmişti ve öğrendiğim andan itibaren sucukları bu şekilde pişirim, evde de bu şekilde piştiğine alışan oğlum, bir gün dışarda kahvaltı yaparken bol yağ içinde pişen sucukları görünce pek beğendi...bunun o tesisin özelliği olduğunu sandı...:))))


gelelim pizzamızın yapılışına, keşke daha çok resim çekseymişim dedim.....

2 adet yukarıda gördüğünüz gibi ince lavaş 
lavaşların arasına ve üstüne koymak üzere yaklaşık 1 su bardağı kaşar rendesi
2 yemek kaşığı ketçap
1 tatlı kaşığı nane
1 tatlı kaşığı kekik
sucuk
sizler malzeme konusunu renklendirebilirsiniz:
domates
biber
mantar
zeytin
soğan
mısır


* tavaya azıcık yağ sürdüm
* ilk lavaşı koyup, yarım su bardağı kadar kaşarı üzerine yayıp, 2. lavaşı kapattım
* ikinci lavaşın üzerine ketçap, nane ve kekikten hazırladığım sosu yaydım
* sucuklar kaşar eriyene kadar pişmeyeceğini düşündüğüm için, yan tarafta başka bir tavada sucukları pişirdim, sizde iyi pişmesini istediklerinizi (mantar, soğan, domates....vs) önce tavada soteleyebilirsiniz
* soslu 2.kat lavaşın üzerine malzemeleri koyup kalan kaşarı da üstüne serpip, kapağı kapatıp, hafif ateşte kaşar eriyene kadar pişirdim

3 yorum:

  1. Bu tarifi çok beğendim.Br anda eve gelen afacanlar için hızlıca yapılıverecek cinsten:Kısacası hayat kurtarıcı bir tarif.Sevgiler.

    YanıtlaSil
  2. Hiç yabancı olmadığım bir lezzet, gerçi ben diyette olduğum için kepekli tek lavaştan yapıorum ama nasıl da güzel oluyor anlatamam, sucuk pişirme konusuna gelince ben de sanal yemek dergilerinden birinde görmüştüm yıllar önce yemekname idi sanırım ve o gün bugündür öyle pişiririm. Bu arada oğluşa afiyet olsun...

    Sevgiler
    Evren

    YanıtlaSil
  3. Pizza tabanı olarak iki kat lavaş arada peynir fikrine bayıldım. ellerinize sağlık

    YanıtlaSil