merhaba,
evde bulunan malzemeleri değerlendirmek üzere yapılan bir tatlı tarifimi paylaşacağım bugün,
tatlı yiyelim tatlı konuşalım, ama hayat her zaman tatlı bir şekilde gelmiyor tabi ....eminim hepimizin kızdığı takıldığı bazı konular vardır....bugün pek bir isyankarım...
benim takıldığım konu, akşam yemeğini ailecek mutfakta ve hoş sohbet eşliğinde yiyebilmek....
lise çağında bir oğlum olduğu için, dershane ve ödevler derken, tv ye pek vakit ayıramıyor....o nedenle akşam yemeğini tv karşısında tepside yemek istiyor...:((((...
hadi ikna ettim mutfakta oturduk ama bu defa kendi sevdiği konularda konuşmak istiyor.....üzülüyorum...:(((.... bir açıdan düşününce, masanın başı hayatın bir göstergesi gibi değil mi?....bizimkisi lise konularıyla hızlı bir şekilde geçip gidiyor...sizlerde durum nasıl? lütfen okuyan arkadaşlarım yorum bırakırsa sevinirim...
gelelim tarifimize, çekmecede bekleyen, belki jöleli bir tatlı yaparım düşüncesi ile alınmış limonlu jölemi kullanmak amacı ile yapılmış bir tatlı...:))))...
malzeme:
* 1 paket limonlu jöle
* 1 paket hazır supangle
* 2.5 bardak süt
* yarım paket burçak bisküvi
yapılışı:
* limonlu jöleyi üzerinde hazırlama talimatına göre hazırlayıp bardaklara yarım bardak olacak şekilde doldurdum
* bardaklardaki jölenin eğik bir şekilde donması için mutfakta sofra bezi ile dengesini ayarladım, bu kısım sizin yeteneğinize kalmış, arzu ederseniz sadece düz bir şekilde de yapabilirsiniz
* donan jöleyi buzdolabında da 2 saat beklettikten sonra, yarım paket un haline getirdiğim burçak bisküviyi üzerlerine 1 kaşık ekledim
* supanglemi, sütle üzerindeki tarife göre pişirip, bisküvilerin üzerine servis yapıp soğumaya bıraktım
Ellerine sağlık canımmm afiyetler olsun, görüntü çok şık olmuş.
YanıtlaSilSevgiler
Evren
Merhaba
YanıtlaSilYemek yerken tv nin açık olmasını pek istemesemde her zaman başarılı olamıyorum.Yine de orta yolu buluyoruz sanırım:)
Tatlılar çok şık görünüyor, elinize sağlık.