26 Eylül 2011 Pazartesi

irmik helvası


merhabalar,
haftasonu oğlumla balık yemeğe gittik...tabiki de küçük beyimizin boyu çokkk uzasın diye...:)))).....aslında yaşıtlarına göre uzun sayılabilecek bir boyda...ama kendinden 6-7 cm daha uzun bir çocuk varmış...internette boy uzatan yiyecekler kısmında balık görülünce, av yasağı da kalkmış balıklarda lezzetlenmeye başlamışken bol bol balık yemeye karar verdik....

aslında balık pek çoğumuzun düşündüğünün aksine kışın yenir.....kışın daha yağlanır ve kendini toplar balık...pek çoğumuz sahile yazın ulaşınca balıkta yazın yenir gibi düşünülen bir yanılgı var ...aksine yazın balığın yumurtlamasına yakındır ve balığın çok lezzetli olmadığı bir dönemdir....

tabi balıkla aşağıdaki irmik helvasının ne alakası var....

gidilen balıkçıdaki irmik helvası yenilmeyecek seviyede olunca eve gelince hemen irmik helvası yapılır...tabi çam fıstığım olsa daha güzel olacaktı ama sağlık olsun bence böyle de güzel oldu...

malzeme:
* 50-75 gr arası margarin (aslında tereyağ daha mis gibi olabilir)
* 1 bardak irmik
* 2 bardak süt
* 2 bardak şeker
* 1 paket vanilya
* 1 paket krema ( 200 ml)

yapılışı:
* yağ ve irmik kavrulurken, süt ve şekeri de yan ocakta kısık ateşte ılıtalım.
* irmik kavrulurken yanından ayrılmadan sürekli karıştırmanız gerek
* kavrulan irmiğimiz hafifçe pembeleşince şekerli sütmüzü, vanilyamızı ve kremamızı ekleyip çekene dek kısık ateşte pişirilir

AFİYET OLSUN

3 yorum:

  1. Ellerine sağlık, nefis olmuş. Çok severim ben de. Afiyet olsun, sevgiler.

    YanıtlaSil
  2. İrmik helvasını ben de çok severim krema lezzetine lezzet katmıştır ellerine sağlık.

    YanıtlaSil
  3. bayiliriiiim, ay bugün blogcu arkadaslarim hep sevdigim mamalardan hazirlamislar...
    kremali hic denemedim, hemen denemem lazim...
    ellerine saglik canim
    sevim

    YanıtlaSil