31 Mart 2011 Perşembe

meyhane pilavı

 yapımı normal bir pilavdan çok daha uzun sürdüğü için genellikle pazar günü yaptığım bir pilavdır....
yağsız kuşbaşı eti alıyorum, en zahmetli kısmı eti kıymadan biraz büyük, minik kuşbaşılar yapmakta....bunları hallettikten sonra biber, soğan doğrama kısımlarını bitirip ortaya enfes bir pilav çıkıyor....
malzeme konusunu biraz bol tutuyorum....normalde yemekleri az ve hemen bitecek şekilde yaparken bu pilavı biraz çok yapıyorum ki diğer gün de yiyelim....
bu nedenle aşağıdaki tarif 7-8 kişilik...siz azaltıp çoğaltabilirsiniz....şimdiden afiyet olsun...

 malzeme:
* 750 gr yağsız kuşbaşı
* 2 orta boy soğan
* 2 yeşil biber
* 5-6 tane domates (keşke mevsimi olsa domatesler nasılda ayrı bir lezzet katıyor)
* 3 su bardağı bulgur
* 5-6 yemek kaşığı sıvı yağ
* 2 yemek kaşığı margarin
* tuz, karabiber,
* yarım yemek kaşığı tatlı biber salçası
* yarım yemek kaşığı domates salçası





yapılışı:
* kuşbaşılar minik minik doğranıp tencereye alınır
* suyunu önce salıp, sonra çeken etlerimize ince ince doğranan soğan ve yeşil biber eklenir
* soğan ve biberlerde iyice kavrulunca sıvı yağ dökülüp biraz daha kavrulur
* bu işlem orta ateşli bir ocakta en az yarım saat sürüyor ve başında durmak gerekiyor işin zahmetli kısmı burası, malzemeleri geçirmeden pişirmek
* et, soğan, biber iyice kavrulunca salçalar eklenip 2-3 dk kavrulur
* rendelenen domatesler ilave edilir ve 5-6 dk pişirilir
* bulgur ve 5 bardak sıcak su, tuzu ve karabiberi ilave edilip, altı kısılır
* pilavımız suyunu çekince tereyağı konup karıştırılır ve dinlenmeye bırakılır
*
AFİYET OLSUN

5 yorum:

  1. canım çook güzel olmuş,ellerine sağlık...

    YanıtlaSil
  2. eşinizinde sizinde elinize sağlık. Pilav eminim güzel oluyordur ama birde birlikte yapmış olmanın verdiği tatla muhteşem olmuştur.

    YanıtlaSil
  3. elinize sağlık daha önce yemediğim bir tarif... denemek lazım

    YanıtlaSil
  4. Pek nefis, ellerinize sağlik.

    YanıtlaSil
  5. Tekrar buluşmak ne güzel. Ne çok özlemişim arkadaşlarımın sayfalarıında rahat rahat dolaşabilmeyi.

    Pilav nefis görünüyor. Ellerine sağlık. Sevgiler.

    YanıtlaSil