2 Mart 2011 Çarşamba

ıspanaklı börek

ıspanaklı böreği çok severim…temel reis olamasak da sağlıklı ve değerli bir besin….özellikle peynirle karıştırıp yaptığım börklerini çok seviyorum….

ilk deneyimimde ıspanak pişirmek için 3 demet ıspanak almıştım…..saplarını o kadar fazla ayırmışım ki sadece yaprakları kalmıştı ….kalan yaprakları maydanoz gibi ince doğrayıp , sıcak sudan geçirip kavurunca 1 tabak yemek olmuştu... :)

Şimdilerde kökünü bile ziyan etmeden kullanmaya çalışıyorum…



malzeme:
  • 1 demet ıspanak
  • 1 orta boy soğan
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 200 gr peynir
  • 4 tane yufka
  • 2 yumurta
  • 1 bardak süt
  • 1 bardak soda
  • tuz , karabiber, kırmızı tatlı toz biber




yapılışı:
  • ıspanaklar bir güzel yıkanır ve doğranır
  • ½ çay bardağı sıvıyağla , ince ince doğranan soğanlar kavrulur
  • kavrulan soğanlara ıspanak eklenip suyunu çekene dek pişirilir
  • süt, yumurta, soda ve kalan yağ bir kapta karıştırılıp harç oluşturulur
  • bütün halinde açılan yufkaya harcımızdan sürülür
  • ortadan ikiye kesilen yufkanın, kesilen uzun kısmına ince bir şerit şeklinde ıspanaklı harç ve beyaz peynir sıralanır ve sarılır
  • tavamızın ortasından dolamaya başlayıp aynı işlemi tavamız tamamen kaplanan kadar sarılır
  • orta ateşte 10 dk bir tarafı, 10 çevrilip diğer tarafı kızarana dek tava böreği şeklinde pişirilir

AFİYET OLSUN

1 yorum:

  1. bir tabak da ben rica edebilirmiyim:) nefis olmuş
    eline sağlık cnaım

    YanıtlaSil