ıspanaklı böreği çok severim…temel reis olamasak da sağlıklı ve değerli bir besin….özellikle peynirle karıştırıp yaptığım börklerini çok seviyorum….
ilk deneyimimde ıspanak pişirmek için 3 demet ıspanak almıştım…..saplarını o kadar fazla ayırmışım ki sadece yaprakları kalmıştı ….kalan yaprakları maydanoz gibi ince doğrayıp , sıcak sudan geçirip kavurunca 1 tabak yemek olmuştu... :)
Şimdilerde kökünü bile ziyan etmeden kullanmaya çalışıyorum…
malzeme:
- 1 demet ıspanak
- 1 orta boy soğan
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 200 gr peynir
- 4 tane yufka
- 2 yumurta
- 1 bardak süt
- 1 bardak soda
- tuz , karabiber, kırmızı tatlı toz biber
yapılışı:
- ıspanaklar bir güzel yıkanır ve doğranır
- ½ çay bardağı sıvıyağla , ince ince doğranan soğanlar kavrulur
- kavrulan soğanlara ıspanak eklenip suyunu çekene dek pişirilir
- süt, yumurta, soda ve kalan yağ bir kapta karıştırılıp harç oluşturulur
- bütün halinde açılan yufkaya harcımızdan sürülür
- ortadan ikiye kesilen yufkanın, kesilen uzun kısmına ince bir şerit şeklinde ıspanaklı harç ve beyaz peynir sıralanır ve sarılır
- tavamızın ortasından dolamaya başlayıp aynı işlemi tavamız tamamen kaplanan kadar sarılır
- orta ateşte 10 dk bir tarafı, 10 çevrilip diğer tarafı kızarana dek tava böreği şeklinde pişirilir
AFİYET OLSUN
bir tabak da ben rica edebilirmiyim:) nefis olmuş
YanıtlaSileline sağlık cnaım