26 Kasım 2010 Cuma

bolonez soslu kabak

   



BOLONEZ SOSLU KABAK

Oğlum makarnayı bolonez sosla çok sever.....kabağı da aynı şekilde yapıp sevdirebilir miyim derken, ister kızartma ister benim gibi kabakları çiğden koyup yapabileceğiniz lezzetli bir kabak tarifi...deneyenelere afiyet olsun....




malzeme:
* 5-6 adet yeşil kabak
* 300 gr kıyma
* 1 orta boy soğan
* 2 biber
* 6-7 domates
* 3-5 diş sarmısak
* maydanoz
* karabiber, tuz, toz biber

yapılışı:
*önce bolonez sosu hazırlıyoruz. 
* 5-6 kaşık sıvı yağda soğanlar, sarmısaklar ve yeşil biberler iyice kavrulur
* kıymamız ilave edilip kavurma işlemine devam edilir
* domates rendelenir, toz biber karabiber ve tuz ilave edilip 6-7 dk pişirilir
* sosumuzun üzerine maydanoz ilave edilir.
* bu kısma kadar sadece sosumuzu hazırladık. isterseniz kabağı kızartıp sosumuzu üzerine dökebilirsiniz.......isterseniz de daha sağlıklı olması açısından halka halka doğranan kabaklar tencereye bir sıra kabak biraz sos dökülüp kabaklar bitene kadar işlem tekrarlanır...ister ocakta ister fırında pişirilir....


AFİYET OLSUN


2 yorum:

  1. Merhaba,
    Rodos Kabağı ile ilgili bilgiler için teşekkür eder, aramıza hoş geldiniz derim.

    YanıtlaSil
  2. merhaba, bende sizin sayfanızıincelemeye başlıyorum...keyifli bloglar var....sizden öğrenecklerimde var tabi....güzel kazanımlarımolacak ....hoşbulduk...

    YanıtlaSil