PATLICAN
Patlıcanın insan sağlığındaki yerinin diğer sebze türlerinden küçümsenmeyecek düzeyde olduğu pek çok kimse bilmez.
100 gr patlıcanınkalori değeri 24
1.1 g protein,
2 g yağ
5.5 g karbonhidrat
A, B1, B2 ve C vitamini bulunmaktadır.
Patlıcan; dünyada üretilen sebzeler içerisinde; domates, biber ve salatalık üretiminden sonra gelmektedir.
Üretici ülkeler olan Çin, Hindistan, Türkiye, Mısır, İtalya ve İspanya' da patlıcan üretiminde artış gözlenmektedir.
patlıcanın faydaları için tıklayınız....:)))
Patlıcan ülkemizde imambayıldı, karnıyarık, kızartma ve salata şeklinde pek çok kullanım şekli vardır. Ve ben patlıcanlı yemekleri liseden sonra severek yemeye başladım. Ülkemizde özellikle doğu bölgelerde ızgara ve kebaplar eşliğinde lezzetli sunumları vardır. Oğlumun da patlıcanı severek yediği tek yemek çeşidi olan "İslim Kebabı" sizlerle paylaşmak istedim.
İSLİM KEBAP
malzemeler
*500 gr kıyma
*maydanoz
*toz biber (acı ya da tatlı isteğe göre)
*karabiber
*tuz
yapılışı:
patlıcan kızartma aşaması |
*yağda kızartılabilir, ya da ben bol yağda kızartmak yerine teflon tavada her yüzünü 2-3 damla yağ damlatıp, çevirerek kızarttım
*Kıymadan dilenilen şekilde köfte yoğrulur
* + şeklinde koyulan patlıcanların ortasına köfte koyulup, bohça gibi yanlardan toplanıp kürdan takılır
*Tavaya sıralanan patlıcanlı köftelerin üstünde bir dilim domates, (dilerseniz bir parça yeşil biber)saplanır
*salçalı su hazırlanıp, 20 dk ocakta pişirilir.(dilenirse fırında da pişirilebilir.)
AFİYET OLSUN
--------------------------------------------------------------------------------------------
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder