Uzmanlar iyot açısından son derece zengin olan hamsinin zeka gelişimine çok büyük faydaları olduğunu söyledi. Kendisi küçük faydaları büyük, 'denizlerin Kralı, Sofraların Tacı'hamsi, zengin bir protein deposudur.
Ekmeğinden pilavına, buğulamasından ızgarasına, unundan yağına kadar çok geniş bir kullanım alanı vardır. Ve fıkralara konu olan hamsi, Karadeniz yöresinin ve kültürünün sembolü haline gelmiştir.Kulağına kar suyu kaçınca daha lezzetli olduğu söyleniyor ....Soğukta daha yağlanır daha bir lezzetlenirmiş.
HAMSİ TAVA
malzeme+yapılışı:
* 1 kg hamsi ayıklanır
* yıkanıp, iyice süzülür
* teflon tava birkaç damla yağla yağlanır
* suyu süzülmüş iyice kurulanmıs hamsiler önce mısır ununa batırılıp tavaya (tabakta görüldüğü gibi ) dizilir
* orta ateste pişirilir, tava ters yüz edilip 2 yüzüde kızartılır.
AFİYET OLSUN
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder