malzeme:
*16 tane icin
*30 gr. hamur mayası,
*1 yk. şeker,
*250 ml ılık süt,
*60 gr. margarin,
*500gr. un,
*40 gr. toz seker,
*biraz tuz (parmagınızın ucuyla cok az birsey),
*1 yumurta,
*aycicekyagı (kızartmak icin)
*bir tepsi icinde toz seker (hamurları icinde yuvarlamak icin)
*30 gr. hamur mayası,
*1 yk. şeker,
*250 ml ılık süt,
*60 gr. margarin,
*500gr. un,
*40 gr. toz seker,
*biraz tuz (parmagınızın ucuyla cok az birsey),
*1 yumurta,
*aycicekyagı (kızartmak icin)
*bir tepsi icinde toz seker (hamurları icinde yuvarlamak icin)
*marmelat yada çukulata sos
yapılışı:
yapılışı:
*Sonra sıcak bir yerde 10 dakika bekletin.
*Margarini kücük kücük kesip un,40 gr toz seker ,tuz ve yumurtayı bir kaba yogurmak icin koyun.Yogurun sonrada mixer ile daha yumusak bir hamur haline getirin.
*Hamurun üstünü kapatıp şisene kadar bekleyin. Sonra hamuru tekrar biraz yoğurun. ondan sonra hamuru düz bir yerde yuvarlayarak 16 tane cıkacak sekilde kesin.
*Sonra tane tane yuvarlak yapın, ayçiçek yagında fritözün icinde kızartın.
*Yaptıgınız top top hamurları ikiser dörder üc veya dört dakika kapağı kapalı kızartın. Onları cevirip üc-dört dakika kapaksız kizartın.
*Berlinerleri cıkartıp kagıt mendile koyun. Yağını ceksin.
*Sonra berlinerin yan tarafından kücük bir delik acıp marmelat yada çukulata sosu şırınga yardımı ile bir tatlı kaşığı kadar icine sıkın.
*Dilenirse üstüne de sos dökülür
AFİYET OLSUN
hepsi birbirinden güzel ellerinize sağlık
YanıtlaSilAyva reçelini ve mermalatını çok severim. Milföy de denemek lazım. Ellerinize, emeklerinize sağlık. Sevgiler.
YanıtlaSilyeni fikirler verebildiysem ne güzel....o kadar çok blog varki hangisini inceleyeceğimi şaşırmıştım...şimdi siz yeni komşularımı tanımakiçin sabırsızlanıyorum.
YanıtlaSilşimdilik kendi yaptıklarımı yayınlıyorum...zamanla beğendiğim tariflerinizide denemek istiyorum....
YanıtlaSil