merhaba,
uzun bir ara, hızlı bir değişim yaşadım...anlatsa herkesin hayatı kitap olur ya...bende öyle düşünenlerdenim...hatta biraz yazmaya başladım..
değişimi tamamladığıma ve ikinci baharı yaşamaya başladığıma inanıyorum..ne de olsa kışın ardı bahar, yazdan sonra sonbahar gelir...belki hayatımıza baharlar hep bu sıralamada gelmedi...sırası önemli değil, hepimizin bol baharlı bir hayatı olması dileğiyle...
balık severim, karides, ahtapot ve kalamar balıkçıya gittiğimde en sevdiklerim...daha önce hiç karides ayıklamamıştım. helede bu kadar büyük jumbo...bozulmaması için eve soğuk buz zinciri ile getirdim.
karidesin büyüklüğü anlaşılsın diye, yemek tabağında bir tanesinin resmi...
2-kuyruk kısmını tuttuğunuzda karidesten kolaylıkla ayıklarsınız
3-aslında kolay , ama karides için en zahmetli kısmı ayaklar ve sırt kabuklarıydı bence...onlarda ayıklanır
4-jumbo karideslerde sırtındaki koyu renk görünen damar gibi kısım bıçak yardımı ile kesilir ve dışarı çıkarılır
ayıklanmış karides çok kısa bir süre (3-4 dk) haşlanır
tereyağı eritilir
eriyen tereyağına karidesler atılır
iki yüzünü çevirip, iyice kızaran karideslere sarmısak ve toz biber eklenir, bir iki tur döndürüldükten sonra toprak kaplarda fırına verilir
(ben dayanamayıp sarmısakları erken attım, yağa iyice tadı çıksın diye..buda yağın rengini değiştirdi.onun için tarifimde sarmısakları fırına koymadan bir adım önce atabilirsiniz diye yazdım....
ilk denemeden sonra , kendi tarifinizi tecrübe edersiniz)
(ben dayanamayıp sarmısakları erken attım, yağa iyice tadı çıksın diye..buda yağın rengini değiştirdi.onun için tarifimde sarmısakları fırına koymadan bir adım önce atabilirsiniz diye yazdım....
ilk denemeden sonra , kendi tarifinizi tecrübe edersiniz)
Merhaba
YanıtlaSilsizi yeniden buralarda görmek güzel, çok güzel.Merakla yeni yazılarınızı bekliyorum.Sevgiler.
teşekkürler sevgili blogger dost,
YanıtlaSilyeniden görüşmek dileğiyle,
sevgiler
güzel paylaşım teşekkrler
YanıtlaSiliyi bir site teşekkürler.
YanıtlaSilharika çalışmalar güzel bir site
YanıtlaSil