12 Şubat 2013 Salı

funda da kahvaltı-10 şubat


merhabalar,

haftasonu harika bir Karadeniz kahvaltısına davetliydim...inanılmaz hızlı ve hareketli geçen hafta sonunda güzel bir molaydı....tatmadığım bir sürü yeni lezzetle tanıştım...ve resimde kahvaltının mimarı ellerinde yumurta ile görünüyor...




Karadeniz mutfağında sevilen benim de yeni tanışıp sevdiğim sakarca....sakarca aslında çok güzel bir çiçek soğanı...narin...


sakarca pişerken tutması için karadenizden özel gelmiş mısır unu...süt mısır fırında kurutulup, daha sonra un haline getiriliyormuş...buna da fırın kurusu deniyor....

tavada bir yüzü güzelce kızaran sakarca alt üst edilip tekrar pişiriliyor ve bir yumurta kırılıyor...









kara lahana sarması

el yapımı börek
mısır unu ekmeği


kiraz tuzlaması,,,ilk defa yedim ve çok sevdim acaba neden...:)))



son haftaların son modası...dibek kahvemiz

ve kekleri ile tanıdığım Esin hanım yine ıspanaklı kekle gelmişti ve tanışma fırsatımız oldu....arasına yaptığı kremaya portakal kabuğu rendesi çok yakışmıştı...burdan tekrar teşekkür ediyorum...harikaydı...

8 yorum:

  1. Merhabalar sofrada karadeni z lezzetlerinden yok yok ben buradakilerden bir kısmını da yeni görüyoprum ve ne olduğunu bilemedim .Çoğu tatları çok hoşuma gidiyor. buradakilerin bazılarının en olduğunu bilemedimki.. sizlere afiyet bal şeker olsun. başka bir postta sosyete pazarından bahsetmişsiniz tavsiye ettiğiniz standları ziyarete giderim inşallah her ne kadar sosyete pazarlarından giysi vs.alma alışkanlığım yada becerim olmasa da özellikle böyle yerleri kaçırmak istemem. güzel paylaşımlarınız için çok teşekkür ederim sevgiyle sağlıkla kalın.

    YanıtlaSil
  2. Ne kadar şanslıyız aslında.Aynı ülkenin farklı şehirlerinin bambaşka yemekleri...ne büyük bir çeşitliliğin içindeyiz.Öğrenmek gerek, kaybolup gitmemesi için bu güzelim lezzetleri.Keşke ben de olabilseydim o sofrada.Ne mutlu size.Sevgiler.

    YanıtlaSil
  3. Hepsi birbirinden nefis görünüyor. Zaten çok severim Karadeniz yemeklerini. Yapanların ellerine sağlık, hepinize de afiyet balşeker olsun. Sevgiler.

    YanıtlaSil
  4. Çok güzel bir sofra yapanların ellerine sağlık, size de afiyet olsun :) Bu arada bayağı kilo vermiş gördüm sizi. Hala dukan diyetine devam ediyor musunuz? Diyet ne durumda?

    YanıtlaSil
  5. maalesef dukan diyeti 5.gününde midem rahatsızlanınca bıraktım...pek bizim metabolizmaya uygun değil...bu arada yeni diyete başladım , henüz 2 kilo verdim...resimde en soldaki benim, sanırım ortadaki genç arkadaşlarla karıştırdınız beni....:)))

    YanıtlaSil
  6. Geldiğiniz için tekrar teşekkür ederim. Karadeniz yemekleri güzeldir ama bence insanın sevdikleriyle birlikte yediği hoş sohbetlerin yapıldığı her yemek dünyanın en güzel yemeğidir. Nice güzel keyifli sofralarımız olması dileğiyle:)

    YanıtlaSil
  7. Aşkolsun siz genç kızlara taş çıkarırsınız! Karıştırır mıyım hiç :)Kendinize haksızlık etmeyin sakın :))) Geçmiş olsun bu arada. Bana da pek uymadı ya da ben uyamadım diyete... İşin garip tarafı hiç kilo veremiyorum. Oysa bende kitabını almıştım dukan diyetinin tüh... bir de yulaf ezmeleri, gevrekleri vs vs ne yapıcam ben onlarıııı :(( Şimdi ki diyette diyetisyene falan mı gittiniz?

    YanıtlaSil
  8. sevgili reyhan , yorumun için çoook teşekkürler,,,dudaklarım kulaklarımda....

    diyet konusunda ben dukan ürünleri almıştım...yulafı keklere kullandığım un kutuma karıştırdım...diğer ürünlerde günlük yaşamda kullanılabiliyor...

    diyet konusunda evet bir diyetisyene gittim, kan sonuçlarım biraz kokutunca insan yaşam kalitesinin düşmesini istemiyor....sabahları yarım saat yürüyüş ve yediklerime dikkat etmeye ve ara öğüne dikkat etmeye başladım...mail bırakırsanız diyet listesini atabilirim.

    sevgiler

    YanıtlaSil