5 Nisan 2012 Perşembe

pırasalı börek

pırasalı börek
sütlü çörek
çek yavrum çek.....


eskiden oyunlarımızın manisiydi...ve annem prasalı börek yapmazdı....bezeriksizlikten değil, tamamen ev halkının sevmemesinden...şimdilerde sağlıklı diye en sevdiğim börekler arasında...anneciğime ne zahmetler vermişim zamanında...onu sevmem bunu sevmem.....şimdi bakıyorumda burun kıvırdığım herşey bayılır oldum....o yüzden oğlumun sevmediği bir şey olunca kendi istediğinde yer diye düşünüp rahat bırakıyorum....

peki ne oldu da şimdilerde bayılır oldum...her gün gazete gıdalarımızın üretimi ve içeriği ile kötü haberler okumaktan keyfim kaçar oldu....tavuk, mısır, ....henüz pırasa ile kötü bir habere rastlamadım....

onu alma bunu alma derken...şaşırdım kaldım....aslında ne yapacağımı biliyorum da önce oğlanı büyütüp meslek sahibi, aile sahibi yapıp; sonra memlekette bir köy bulup güzel bir taş ev yapıp kendim yetiştireceğim İNŞALLAH...tek çare bu görünüyor....bu kadar güzel verimli toprağı olan ülkemiz ne hale geldi...sanki bütün bu serzenişlerimi duymuş ve çok güzel bir kurgu ile sahneye taşımış bir film var

"entelköy efe köye karşı " filmini mutlaka ve mutlaka izlemenizi tavsiye ederim.....



pırasa ile başladım nereye geldi konu.....:))))
demek manilerimiz bile organikmiş....zamanında....
pırasa hakkında faydalı bilgileri daha önce paylaşmıştım...
merak edenler için bir TIK ötede....paylaşmak istedim...

malzeme:
* 2 adet pırasa
* yarım kilo baklava yufkası (normal yufkada olabilir)
* 100 gr margarin ( ben tereyağ kullandım)
* 200 gr peynir
* 3 yumurta
* 1 bardak süt
* 1 su bardağı kaşar
* pırsalar yıkanıp, ince ince doğranığ tereyağ ile sotelenir
* sotelenen pırasalar, peynir ile karıştırılır
* yumurta ve sütten oluşan harç yufkaya sürülüp, üzerine pırasalı harcımız yayılır

* değişiklik olsun diye oklavaya sarıp, büzdüm yufkaları....:))))

* fırın tepsisine dizilip 180 derece üstü kızarana dek, yaklaşık 30 dk  pişirilir

3 yorum:

  1. Maniyi okuyunca gülümsedim şöyle bir,kızıma söylüyorum şimdi ben bu maniyi. Ellerine sağlık, görünüşü nefiss eminim tadı da öyledir. Yemeğini nazlanarak da olsa yiyorlar, bir de böreğini deneyeyeim bakalım.
    Sevgiler...

    YanıtlaSil
  2. merhaba...tarifleriniz güzel .yazılar güzel .herşey çok güzel.ne diyeyim .elinize emeğinize sağlık...

    YanıtlaSil
  3. En sevdiğim börek pırasalı ve ıspnaklı börektir.
    Bizim evin vazgeçilmezi.
    Biz bayılırız
    Ellerine sağlık.
    İyi haftalar

    YanıtlaSil