25 Ekim 2011 Salı

hint inciri, frenk inciri









merhaba,
anamur'da frenk inciri, hint inciri olarak bilinen aşağıdaki meyve kendiliğinden yetişir....akdeniz bölgesinde (italya, kıbrıs...) sadece ağustos ayında bulabilirsiniz...kaktüs gibi kocaman dikenli yapraklı gövdesi vardır. çıplak elle ellenmemesi gereken dikenli bir kabuğu vardır.....DİKEN konusunu yeterince vurguladım sanırım çünkü çıplak elle koparılamaz...kalınca bulaşık eldiveni ile toplanabilir...çatal bıçakla itina ile soyulur ....diyelimki elinize battı zeytinyağı ile yağlayıp çıkmasını bekleyebilirsiniz...çekirdeği biraz dişe gelse de çok çiğnenmeden yutulması sağlıklı bir meyvedir.....özellikle yurtdışında kozmetikte kullanıldığını biliyorum....

* diken konusunu biraz fazla vurgulamaktaki amacım bu enfes ballı meyveyi es kaza tatilde falan görürseniz sakın ola elinize almayın diye....yoksa meyvesi mükemmeldir...:)))

 netten bulduÄŸum diÄŸer faydaları ise ÅŸu ÅŸekilde:
* kan yapar
* cilt yaşlanmasını geciktirir
* bağırsak çalışmasını düzenler
* c vitamini deposu
* vücut direncini arttırır ve zindelik verir
 * yaprağını kaynatarak elde edilen nemlendirici ve cilt bakım ürünleri diÄŸerlerine oranla cildi daha uzun süre kurumadan korur


10 yorum:

  1. ayy ben çok severim bu inciri. Bugün pazara gideceğim (ilk defa Mersin pazarına) inşallah bulurda alırım.
    bilgiler için çok teşekkürler arkadaşım sevgiler.

    YanıtlaSil
  2. yazları sabah daha güneş doğmadan denize girmeden hemen önce yemesi nasıl güzel olur.

    YanıtlaSil
  3. eşim pek sever bunu ben pek haz etmesem de bu kadar faydası varken aramızı sıcak tutmanın zamanı gelmiştir diyorum :)
    sevgiler

    YanıtlaSil
  4. merak ettim doğrusu....dikenden bahsedince sen sanki elime battı gibi geldi:)))hissettim resmen:))

    YanıtlaSil
  5. arkadaşım nasılsın? bende iyiyim eve yerleştim gibi bir sürü ütü var. artık ütüye sıra geldi. hiç de sevmem ütü yapmayı.

    YanıtlaSil
  6. canım yaa sen yorum yazdığında dikkat ettimki süt yazacağıma su yazmışım:DDDD ne kadar dikkatsizim..:)))teşekkür ederim sayende su yazdığımı farkettim.....ayrıca meyvenin tadının harika olduğunu tahmin edebiliyorum..zahmetli yiyecekler her zaman güzel oluyor...:)))))öpüyorum seni...

    YanıtlaSil
  7. değişik ve nekadar faydalı bir meyveymiş, daha bilmediğimiz nekadar çok meyve var kimbilir. Bu bilgi için teşekkürler. iyi akşamlar dilerim sevgiler.

    YanıtlaSil
  8. Saklı kente gittiğimizde yemiştik bu güzel meyveden. Orada girişte soyup satıyorlardı. Nefis bir tadı olduğunu hatırlıyorum. Keşke bulabilsek de yesek tekrardan. Bir dolu da yararı varmış baksana. Sağolasın canım bu güzel bilgiler için. Sevgiler.

    YanıtlaSil
  9. anamuru da bu meyveyi de çook severim.. maalesef iki yıldır bebeğimden dolayı fırsat bulamadık anamura gitmeye.. çook özlemişim doğrusu..

    YanıtlaSil
  10. benim eşimde ilk okuldan liseye kadar anamurda kalmış.. çok severiz ailece anamuru.. buradan mahmure kalesine selam olsun..sevgiler..

    YanıtlaSil