bayramın yaklaştığı ve bayram telaşının arttığı bir haftadayız....herkes için güzel bir bayram olmasını dilerim...şehitlerimizi, depredeki acıları, layıkıyla kutlanamayan 29 Ekim gibi CUMHURİYETimiz için anlamlı bir günden sonra ülkece güzel bir bayram geçirebiliriz umarım...
hafta sonu misafirim vardı ve misafir masamı paylaşmayı düşünüyordum.....misafirimin ısrarı ile haşhaşlı revaninin tarifi ön sırayı aldı....
malzeme:
* 4 yumurta* 1su bardağı toz şeker
* 1 su bardağı süt
* 1 su bardağı haşhaş
* 1 su bardağı sıvı yağ
* 1 su bardağı irmik
* 1 su bardağı un
* 1 paket vanilya
* 1 paket kabartma tozu
şerbeti için:
* 2 su bardağı şeker* 2 su bardağı su
* 1-2 karanfil
* birkaç damla limon suyu
yapılışı:,
* öncelikle su, şeker ve karanfil karıştırılıp kaynatılır, şekerli suyumuz kaynamaya başladıktan sonra altı kısılıp 10 dk daha pişirilir ve birkaç damla limon suyu eklenip altı kapatılır, şerbetimiz hazır demektir...
* revanimiz için öncelikle yumurta ve şeker çırpılır
* yağ, süt eklenip sıvı harç iyice karıştırılır* irmik, un, haşhaş, kabartma tozu ve vanilya da eklenip iyice çırpmaya devam edilir, yağlanmış bir borcama dökülür
* ısıtılmış fırında 180 derece kek gibi içini çekene dek yaklaşık 30-35 dk pişirilir
* fırından çıkardığımız revaniye şerbetimiz eklenip soğuması beklenir, ben üzerine meyveli hazır sos hazırladım ama kremalı veya krema şantili daha çok sevmiştim....siz de kendi damak tadınıza göre süsleyebilirsiniz....
AFİYET OLSUN
merhaba. hashasli revani duymamistim daha once. ilginc bir tarif. hemen takibe aliyorum blogunu.
YanıtlaSilhımm harika olmuş tatlım ellerine sağlık masanmı merak ettim şimdi heyecanla masanı ve diğer tarfileri bekliyorum. emeklerine sağlık sana ve tadına bakan herkese afiyet bal olsun. Bereketli sofralar olsun.
YanıtlaSilsevgiler
Ne güzel olmuştur, çıtır çıtır. Haşhaşın o patlayan lezzetini çok seviyorum. Ellerine sağlık canım. Sevgiler.
YanıtlaSilEllerinize sağlık, nefis görünüyor. Güzel ve hafif bir bayram tatlısı önerisi olabilir:))
YanıtlaSilSevgiler...
Tahmin ediyorum çok güzeldir.İlk kez duydum gerçi denemeye değer .
YanıtlaSilEllerinize sağlık.
ellerine sağlık canımcım.nefis görünüyor.sevgiler
YanıtlaSil