merhaba,
çocukluğumda en sevdiğim yemek patates kızartmasıdır....bizde sadece garnitür değil öğündür, kahvaltının yanında yenir, sabah akşam her şekilde sevilir.....nedense oğlum hamburger yanında garnitür gibi alıştığı için pek sevmez, hafta sonu kahvaltısında bile burun kıvırır...bense çocukluktan kalan bir alışkanlık patates kızartmasını her ögün çok severim, en çokda halka halinde ve yanında yoğurt ile.....
bu sos tarifini bir balıkçıda yedim ve patatesin nerdeyse en sevdiğim hali oldu....neden?...çünkü bol yeşillik ve ekşi vardı....yörük olunca böyle oluyor demek ki....yörükseniz birşeylerin tadı en güzel ya yoğurt,ayran, sütle, yada bu şekilde bol yeşillik ve ekşi ile çıkar....
* 1 demet nane
* 1 demet maydanoz
* 3-5 dal yeşil soğan
* 1 ince yeşil biber
* 1 tane taze sarmısak ta olabilir
* 2 yemek kaşığı kadar sumak ekşisi
* tuz,
* zeytinyağı
* 2 limon suyu
nanenin mis kokusu, aroması, antioksidan etkisinide düşünürsek çok sağlıklı bir sos....
çok güzel
YanıtlaSilÇok güzel olsa gerek :)
YanıtlaSilTakip etmek istedim ama gfc çalışmıyor canım :)
Banada beklerim www.kiriksemsiye.blogspot.com.tr
Sevgiler
http://bengisu-abihayat.blogspot.ro/2014/06/muzlu-biskuvili-piramit-pasta.html
Silhttp://bengisu-abihayat.blogspot.ro/2014/06/muzlu-biskuvili-piramit-pasta.html
YanıtlaSilcok güzel anlatım teşekkürler emeğine sağlık.
YanıtlaSilTarifleriniz ile ilgili sizinle görüşmek istiyorum. Lütfen iletişime geçer misiniz?
YanıtlaSilİletişim mail : afiyetleeditor@gmail.com
Tarifleriniz ile ilgili sizinle görüşmek istiyorum. Lütfen iletişime geçer misiniz?
YanıtlaSilİletişim mail : afiyetleeditor@gmail.com
merhaba afiyetleeditor, kirazg@metu.edu.tr adresinden size mail gönderdim...
YanıtlaSil